Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya 81 İl Başkanından Açıklama: Kirli Maşalara Kurban Etmeyeceğiz

81 İl Başkanından Açıklama: Kirli Maşalara Kurban Etmeyeceğiz

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Akdeniz Gerçek Gazetesi'nin gündeme taşıdığı haberler ve eleştirilerin ardından 5 gün sonra sessizliğini bozarak açıklamada bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
81 İl Başkanından Açıklama: Kirli Maşalara Kurban Etmeyeceğiz
MUHABİR: Kamer Durdu

Dün Akdeniz Gerçek Gazetesi'nin gündeme getirdiği "Türkiye ayağa kalktı, Antalya İl Başkanı’ndan ses yok!" haberi ve Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya'nın kaleme aldığı "Türkiye ayakta, Antalya sessiz…" yazısının ardından, 5 gün sonra ilk defa CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı'dan açıklama geldi.

Kamacı’dan gecikmeli açıklama

Antalya’ya geldiği gün, 3 Ekim 2024 Perşembe günü, Antalya’da haber sitesinde yapılan aşk iddiası haberi ile linç girişimine maruz kalan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve kolon kanseri olduğu ortaya çıkan Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay için Antalya’nın 16 CHP’li belediye başkanından 8’inden ses çıkmadı. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı’nın da sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapmaması dikkat çekmişti. Bugün yapılan 81 ilin ortak basın açıklamasıyla, 5 gün sonra ilk defa CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Durbay'a destek

Başkan Kamacı, açıklamasında Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a atılan iftiraları sert bir dille kınadı. Kamacı, "Gülşah Durbay, cumhuriyet değerlerine bağlı bir mücadele kadınıdır. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde zorlu bir süreçten geçerek Şehzadeler’de başkanlık görevine seçildi. Kadınların siyasette daha fazla yer alması için çaba sarf eden Durbay, bu mücadelede yalnız değildir. 81 il örgütü olarak yanındayız ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz," dedi.

Kadına yönelik şiddet ve siyasi linç

Kamacı, Türkiye’de kadınların siyasette, iş hayatında ve toplumsal yaşamda daha aktif roller üstlenmesi gerektiğine inandıklarını belirterek, "Kadına yönelik şiddet sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik olarak da siyasette ve iş hayatında kendini gösteriyor. Gülşah Başkanımızın yaşadığı bu saldırı, kadına yönelik şiddetin politik bir yansımasıdır. Bu tür cinsiyetçi saldırılara karşı taviz vermeden mücadele edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Partiye yönelik saldırılara karşı birlik mesajı

Başkan Kamacı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve partiye yönelik saldırıların, ahlaksızca ve kişisel menfaat peşinde koşanlar tarafından yapıldığını belirtti. Kamacı, "Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak bu tür saldırılara karşı tek vücut olarak en sert tepkiyi göstereceğiz. Ne Genel Başkanımızı ne de yoldaşlarımızı karanlık odaklara teslim etmeyeceğiz," dedi.

CHP’nin iktidar hedefi

Kamacı, CHP’nin iktidar hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlediğini vurguladı. "Halkımızın bizden beklediği gibi tek yürek olup çok çalışacağız ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini ilk genel seçimlerde mutlaka iktidara taşıyacağız," diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
9 bin yıllık Yumuktepe Höyüğü'nde ilk defa bulundu!

9 bin yıllık Yumuktepe Höyüğü'nde ilk defa bulundu!