Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Yüzlerce yöresel ürün Antalya'da YÖREX'te buluşuyor

Yüzlerce yöresel ürün Antalya'da YÖREX'te buluşuyor

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından 13’üncüsü düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 9 Ekim 2024 Çarşamba günü kapılarını açacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yüzlerce yöresel ürün Antalya'da YÖREX'te buluşuyor
KAYNAK: Antalya Ticaret Borsası/Bülten

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından düzenlenen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 9 Ekim'de ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl 13.'sü düzenlenecek olan fuar, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden gelen yüzlerce yöresel ürünü ANFAŞ Fuar Merkezi'nde 5 gün boyunca sergileyecek.

Yöresel ÜrünLER YÖREX'TE

ATB Başkanı Ali Çandır, YÖREX'in "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganıyla 9-13 Ekim tarihleri arasında ANFAŞ'ta gerçekleşeceğini duyurdu. Bu yıl fuara 400'ün üzerinde katılımcının geleceğini belirten Çandır, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yöresel ürünlerin Antalya'da buluşacağını söyledi. Mersin'den cezerye, Erzurum'dan göğermiş peyniri, Denizli'den buldan bezi, Gaziantep'ten fıstık, Balıkesir'den höşmerim tatlısı, Afyonkarahisar'dan sucuk ve daha birçok ürün YÖREX'te ziyaretçilerle buluşacak.

YÖREX KatılımcılarI Bekleniyor

ATB Başkanı Ali Çandır, YÖREX'in açılışına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yanı sıra farklı illerden gelecek valiler, belediye başkanları, oda borsa başkanlarının katılacağını söyledi. Ayrıca, fuarın açılışında ünlü grup Anadolu Ateşi'nin dans gösterisi sunacak.

Ticarete Can SuYu Olacak

Çandır, YÖREX'te gerçekleştirilecek ikili görüşmelerin, TOBB'un desteğiyle yerel ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarla iş bağlantısını sağlayacağını belirtti. Bu yıl da birçok ticari anlaşma beklediklerini dile getiren Çandır, yapılan anlaşmaların yöresel ürün ticaretini canlandıracağını vurguladı.

Çocuklara Ev Sahipliği Yapacak

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da YÖREX'in çocukların geçmişle bağ kurmasına katkı sağlayacağını belirten Çandır, fuarın kadim Anadolu kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Çocukları YÖREX'e davet eden Çandır, fuarın geçmişten günümüze uzanan kültürel mirası görmeleri için harika bir fırsat olduğunu söyledi.

YÖREX'e Giriş Ücretsiz

YÖREX'e davet eden Ali Çandır, fuara girişin ücretsiz olduğunu ve ziyaret saatlerinin sabah 10.00 ile akşam 20.30 arasında olduğunu belirtti. ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan YÖREX, yöresel lezzetleri keşfetmek isteyen herkesi bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
81 İl Başkanından Açıklama: Kirli Maşalara Kurban Etmeyeceğiz

81 İl Başkanından Açıklama: Kirli Maşalara Kurban Etmeyeceğiz