Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da İstilacı Türlere Karşı Yarışma Düzenleniyor

Antalya'da İstilacı Türlere Karşı Yarışma Düzenleniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, denizlerdeki istilacı türlerle mücadelede etkili bir adım atarak balon balığı avlama yarışması düzenliyor. Tehlikeli balon balığı türünün yayılımını kontrol altına almayı hedefleyen etkinlik, aynı zamanda bu türün zararları konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya'da İstilacı Türlere Karşı Yarışma Düzenleniyor
KAYNAK: Antalya Büyükşehir Belediyesi/Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi, denizlerdeki istilacı türlerle mücadele kapsamında önemli bir etkinlik düzenliyor. Balon balığı avlama yarışması, tehlikeli balon balığı türünün yayılımını kontrol altına almak ve toplumda bu tür hakkında farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilecek.

İstilacı Türlerle Mücadele

Hint ve Pasifik Okyanusları kökenli olan balon balığı, 2000'li yıllarda Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz'e göç ederek bölgedeki sıcak sularda hızla çoğalmaya başladı. Bu istilacı tür, deniz ekosistemine zarar veriyor ve tehlikeli olduğu için kontrol altına alınması büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, 25 Ağustos'ta saat 06.00'da Antalya Balıkçı Barınağı'nda bir yarışma düzenlenecek.

En Çok Balon Balığı Tutan Ödüllendirilecek

Yarışma boyunca oltacılar, en çok balon balığını avlayarak ödüller için yarışacaklar. Etkinlik, yalnızca balık avlamayı teşvik etmekle kalmayıp, aynı zamanda bu istilacı türe karşı toplumda farkındalık oluşturmayı da amaçlıyor.

Katılım ve Başvuru Bilgileri

Yarışmaya katılmak isteyenler, 0542 112 89 88 numaralı telefondan başvurularını yapabilirler. İlgilenen herkesin katılımı bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
WhatsApp'a yeni güvenlik özellikleri geliyor

WhatsApp'a yeni güvenlik özellikleri geliyor