Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya'da Kiraz Ağacı Beklenmedik Zamanda Çiçek Açtı

Antalya'da Kiraz Ağacı Beklenmedik Zamanda Çiçek Açtı

Antalya'nın Akseki ilçesinde kiraz ağaçları mevsim dışında çiçek açtı. 30 yıl önce ektiği ağacın bu durumu, iklim değişikliği ile ilişkilendiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Kiraz Ağacı Beklenmedik Zamanda Çiçek Açtı
KAYNAK: İHA

Antalya’da hasadı yapılan kiraz ağacının, Eylül ayının son günlerinde yeniden çiçek açması görenleri şaşkına çevirdi. İmam Ali Afacan, 30 yıl önce ektiği ağacın bu mevsimde çiçek açmasının iklim değişikliğiyle bağlantılı olabileceğini düşünüyor.

Kiraz ağaçları mevsim dışında çiçek açtı

Antalya’nın Akseki ilçesinde yer alan Fakılar Mahallesi’nde, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kiraz ağaçlarının mevsim dışında çiçek açmasına neden oldu. Normalde Nisan-Mayıs aylarında çiçeklenmesi beklenen ağaçların Eylül sonunda yeniden çiçek açması, yerel halk arasında şaşkınlık yarattı. Akseki Fakılar Mahallesi'nde 36 yıldır imamlık yapan Ali Afacan’ın bahçesindeki kiraz ağacı da bu sıra dışı durumun bir örneği oldu. Üç ay önce hasadı yapılan ağacın yeniden çiçek açması, görenleri hayrete düşürdü.

“İlk defa böyle bir şey görüyorum”

30 yıl önce ektiği kiraz ağacının bu yıl olağandışı bir şekilde çiçek açtığını belirten Ali Afacan, durumu şu sözlerle anlattı: “60 yaşındayım, yıllardır burada yaşıyorum. Kiraz ağacı her yıl zamanında çiçek açardı, ama böyle bir duruma ilk defa tanık oluyorum. Sanırım iklim değişikliği etkisiyle bu gerçekleşti. Ağacın yaprakları hâlâ yeşil ve sonbaharın ortasında tekrar çiçek açtı. Allah’ın hikmeti diyebilirim. 3 ay önce kirazlarını topladık, şimdi tekrar çiçekleniyor. Belki de yağmurlar ve sıcaklık etkisiyle oldu.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Mut’ta Zeytin ve Zeytinyağı Festivali coşkuyla tamamlandı

Mersin Mut’ta Zeytin ve Zeytinyağı Festivali coşkuyla tamamlandı