Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Manavgat'ta Köprüçay'a girdi bir daha bulunamadı! 1,5 aydır haber yok!

Manavgat'ta Köprüçay'a girdi bir daha bulunamadı! 1,5 aydır haber yok!

Manavgat'ta Köprüçay'da kaybolan Ahmet Yıldız'ı bulma çalışmaları devam ediyor. Ailesi, oğullarının bir mezarı olmasını umutla bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgat'ta Köprüçay'a girdi bir daha bulunamadı! 1,5 aydır haber yok!
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Manavgat ilçesinde serinlemek için girdiği Köprüçay'da akıntıya kapılarak kaybolan 23 yaşındaki Ahmet Yıldız'ı arama çalışmaları 1,5 aydır devam ediyor. Gencin ailesi, oğullarının bir mezarı olması için umutla bekliyor.

Ahmet Yıldız'ın kayboluşu

18 Ağustos 2024'te Manavgat Beşkonak köprülü kanyonunda serinlemek için Köprüçay'a giren 23 yaşındaki Ahmet Yıldız, yüzmeye başladıktan kısa bir süre sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Olayın ardından Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Sualtı Arama Kurtarma (SAK) ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Ancak ırmağın debisinin yüksek ve kayalık olmasından dolayı arama çalışmaları sınırlı bir alanda yapılabildi.

Sualtı cihazlarıyla yeni arama çalışmaları

Ahmet Yıldız'ın kaybolmasından 40 gün sonra Ankara'dan getirilen sualtı görüntüleme cihazı ile yapılan aramalarda, akıntılı bölgede kayalıklar arasında bir cisim tespit edildi. Gencin cansız bedeni olabileceği düşünülen cisme ulaşmak için ırmak yatağının değiştirilmesine karar verildi. İş makineleriyle açılan yeni kanala su yönlendirilmeye çalışılsa da dalgıçlar için uygun bir ortam sağlanamadığı için arama çalışmalarına ara verildi.

"Oğlumun bir mezarı olsun"

Ahmet Yıldız’ın babası Mikail Yıldız, her gün ırmak kenarına gelerek umutla oğlunun bulunmasını beklediğini belirtti. Baba Yıldız, “Oğlum 24 yaşındaydı, serinlemek için suya girdikten sonra kayboldu. Arama çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür ediyorum, ancak oğlumun sadece bir mezarı olsun, başka bir şey istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Ailenin bekleyişi sürüyor

Ahmet Yıldız’ın annesi Azize Yıldız ise, “Çocuğum 2 aydır suyun içinde yatıyor. Ben sadece çocuğumu istiyorum” diyerek duygularını dile getirdi. Ailenin yakınlarından kuzeni Asiye Akın da, “42 gündür burada bekliyoruz. Kuzenimizin bir an önce bulunup bir mezarının olmasını istiyoruz” dedi. Amca Fuat Yılmaz ise, “Yeğenimizin cesedine ulaşabilmek için su seviyesinin düşürülmesi gerekiyor. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Arama çalışmaları devam ediyor

Ahmet Yıldız’ın kaybolduğu bölgede su seviyesinin düşürülmesi ve cisme ulaşılması için yeni çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, ailesi ve yakınları 42 gündür süren bekleyişlerini umutla sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ehliyet Alacaklar Dikkat! Ehliyet Harçlarına Zam Geliyor

Ehliyet Alacaklar Dikkat! Ehliyet Harçlarına Zam Geliyor