Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Türel : Şeytanın avukatını ikna ederim

Türel : Şeytanın avukatını ikna ederim

Antalyalı genç işadamlarına referandum maddelerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Karşıma şeytanın avukatı çıkıp ben hayırcıyım dese bile ‘evet’e ikna edebilirim” şeklinde konuştu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türel : Şeytanın avukatını ikna ederim

Antalyalı genç işadamlarına referandum maddelerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Karşıma şeytanın avukatı çıkıp ben hayırcıyım dese bile ‘evet’e ikna edebilirim” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalı Genç İşadamlarına Referandum maddelerini anlattı.  Sistemin teknik olarak anlatılmak yerine siyasallaştırılmaya çalışıldığını iddia eden Türel, teknik olarak ‘evet’in doğru olduğunu söyledi.Türel ‘Biz kendimize güveniyoruz. Medeni bir tartışma ortamında karşıma şeytanın avukatı çıkıp ben hayırcıyım dese bile ‘evet’e ikna edebilirim” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Antalya Genç İşadamları Derneği’nin (ANTGİAD)genişletilmiş üye toplantısına katılan Türel, referandumun siyasi bir tercih olmadığını, bunun hükümet biçimiyle ilgili hukuki ve teknik bir mesele olduğunu vurguladı. 17 Nisan sabahında bütün siyasilerin görevinde oturuyor olacağını belirten Türel, “Ne iktidar seçiyoruz ne hükümet seçiyoruz ne bir bakan ne de Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Sadece ve sadece hükümetin ve devletin yönetim biçimi ile ilgili bir değişiklik yapılması hususunda bir karar vereceğiz. 18 maddeyi şöyle teknik olarak tek tek okursanız aslında ne yapılacağı çok basit bir şekilde anlaşılıyor” diye konuştu.

ELEŞTİRİLER HAKSIZ

Referandumla ilgili yapılan eleştirileri haksız bulduğunu ifade eden Başkan Türel,  şunları söyledi: “ Tek adamlık, otoriter bir rejim, hatta bunu abartıp diktatörlük geliyor şeklinde haksızca yapılan bir takım eleştiriler var. Bunun sonunda da deniliyor ki işte tek adam cumhurbaşkanı, kim seçilirse, yargıyı ele geçirecek. Dünyadaki örneklerine baktığımızda da ve bir mukayese yaptığımızda bugün net bir şekilde nasıl olacağını daha iyi görüyoruz. Bizde yargının en üst kurulu Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu. Yeni anayasada yani evet çıktığında 13 üyeden biri bakan, biri müsteşar, biri Adalet Bakanı doğal üye, kalan 11 üyenin 4’nü halkın seçtiği Cumhurbaşkanı atıyor. 7’sini de meclis 3’te 2 çoğunlukla seçiyor. Dolayısı ile uzlaşmayı gerektiriyor. Yani meclisin içindeki siyasi partiler, anlaşacaklar; uzlaşacaklar ve 3’te 2 çoğunlukla 7 üyeyi seçecekler. Diyelim ki uzlaşma olmadı partiler isimler üzerinde anlaşamadı ne olacak. O zaman yine Cumhurbaşkanı atamıyor. 7 kişi kura ile belirleniyor. Bir tek kişinin iradesine bağlı kalmadan seçiliyor.”

HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN

Eski Türkiye yeni Türkiye tartışmalarına değinen Başkan Türel, “Eski Türkiye direksiyonun başında milletin olduğu; ama direksiyonun arkadan kumandayla idare edildiği bir Türkiye idi. O direksiyon farklı güçler tarafından yönetiliyordu. Zaten bugünkü tartışma, referandumla ilgili Almanya’nın, Hollanda’nın heyezanı, Avrupa’nın bize karşı, olan heyezanı nedendir? Avrupa’daki ülkeler bizim çok güçlü bir devlet olmamızı, güçlü bir demokrasiye sahip olmamızı istediği için mi acaba hayır kampanyası yapıyor. Medyalarında Türklere hayır oyu verin mesajları veriyorlar. Sizi niye bu kadar ilgilendiriyor. Mesele eski Türkiye’deki uzaktan kumandanın devam ettirilmesi meselesi. Bu coğrafyada güçlü Türkiye istemiyorlar.  Bu mesele ülkenin geleceği ile ilgili bir mesele. Artık hakimiyetin kayıtsız şartsız millette olduğu Türkiye var. Buradan dönüş yoktur.  Artık milletimiz her şeyin farkındadır. Bunlarla ilgili milletimiz en güzel şekilde, en güzel kararı, uğurlu kararı 16 Nisan’da verecektir” şeklinde konuştu.(Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan’ı kongreye almadılar !

Başkan’ı kongreye almadılar !