Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Isparta'da vatandaşlar Gazze işgalinin 1'inci yıl dönümünde yürüdüler

Isparta'da vatandaşlar Gazze işgalinin 1'inci yıl dönümünde yürüdüler

Isparta'da Filistin'e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşte, vatandaşlar Türk ve Filistin bayraklarıyla Gazze'ye yapılan saldırıları protesto etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Isparta'da vatandaşlar Gazze işgalinin 1'inci yıl dönümünde yürüdüler
KAYNAK: İHA

Isparta’da Filistin’e destek amacıyla düzenlenen yürüyüş, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Isparta Filistin İnisiyatifi tarafından organize edilen yürüyüş, Isparta Belediyesi önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüş sonunda Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi. Etkinlik, Filistin’e yapılan zulme karşı duyarlılık oluşturmayı amaçladı.

“İsrail’in Soykırımı Devam Ediyor”

Yürüyüş sonunda basın açıklaması yapan Isparta Filistin İnisiyatifi Başkanı Ali Osman Altunbaşak, İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarını soykırım olarak nitelendirdi. Altunbaşak, "İsrail, 7 Ekim 2023’ten itibaren 42 binden fazla Filistinliyi katletti, dünyanın bu suskunluğu İsrail’i cesaretlendiriyor" dedi. Ayrıca, İsrail'in hastaneleri, okulları ve ibadethaneleri bombaladığına dikkat çeken Altunbaşak, özellikle 17 bin çocuğun hayatını kaybettiğini vurguladı.

“İslam Dünyası Sessiz Kalıyor”

Altunbaşak, İslam dünyasının Filistin davasına yeterli desteği vermediğini belirterek, "İbrahim Anlaşması peşinde İsrail’e yardım eden bölge ülkeleri onurumuzu zedeliyor" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin Filistin davasındaki kararlı duruşunu hatırlatan Altunbaşak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen haftaki uyarılarını önemsediklerini söyledi. Altunbaşak, "Türkiye'nin savunması Gazze'den başlar" diyerek, bölgedeki gelişmelerin küresel bir savaş stratejisiyle örtüştüğünü ifade etti.

Gazze ve Lübnan’a Destek

Altunbaşak, İsrail'in saldırılarının Gazze’den sonra Lübnan ve Yemen'e de sıçradığını belirterek, Isparta’da yapılan yürüyüşün Filistin halkına ve bölgedeki direnişe destek olmak için düzenlendiğini söyledi. Konuşmanın ardından, Isparta Valisi Abdullah Erin ve diğer katılımcılar, Filistin'e yönelik saldırıları anlatan fotoğraf sergisini gezdi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Datça'da orman ekiplerine yardıma gelen gönüllü hayatını kaybetti

Datça'da orman ekiplerine yardıma gelen gönüllü hayatını kaybetti