Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Yüksel Aksu hayalini anlattı: Muğla'ya Akdeniz Film Festivali yakışır

Yüksel Aksu hayalini anlattı: Muğla'ya Akdeniz Film Festivali yakışır

31. Uluslararası Muğla Kültür ve Sanat Şenlikleri'ne katılan yönetmen Yüksel Aksu, Muğla'yı dünya sinema kenti yapma hayalini anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yüksel Aksu hayalini anlattı: Muğla'ya Akdeniz Film Festivali yakışır
KAYNAK: İHA

31. Uluslararası Muğla Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında, usta yönetmen-senarist Yüksel Aksu, Konakaltı Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide sinemaseverlerle buluştu. Etkinliğin açılışında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Aksu’nun Muğla’nın kültürel mirasını beyazperdeye taşıyan en özgün yönetmenlerden biri olduğunu vurguladı. Köksal, "Muğla’ya yakışır bir şenlik yapıyoruz. Aksu’nun eserleri, yerel kültürümüzü dünya sinemasına başarıyla yansıtıyor" dedi.

Muğla’nın Sinema ve Kültür Potansiyeli

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Aksu’nun sinema yoluyla kültür ve sanatın toplum üzerindeki gücünü en iyi şekilde yansıttığını belirterek, “Topluma en iyi şekilde kültür ve sanat yoluyla bir şeyler anlatabilirsiniz. Muğla’yı kültür ve sanatla daha fazla anılan bir şehir yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Yüksel Aksu’nun Sinema Vizyonu

Usta yönetmen Yüksel Aksu, Muğla’nın dünya sinema kenti olma potansiyeline dikkat çekerek, "Muğla, tarihî ve kültürel zenginlikleriyle sinema dünyasının yeni gözdesi olabilir. Ben bu festivalin bir çocuğuyum. Muğla’nın tarihi ve kültürel yapısını sinema yoluyla dünyaya tanıtma görevini üstlendim" dedi. Aksu, Muğla’nın dizi ve sinema sektörüne sağladığı lojistik avantajları, doğası ve kültürel zenginlikleri ile bir sinema merkezi olabileceğini vurguladı.

“Muğla’ya Uluslararası Akdeniz Film Festivali Çok Yakışır”

Aksu, Muğla’nın sinema sektörü için büyük bir merkez haline gelmesi gerektiğini belirterek, "Muğla’ya Uluslararası bir Akdeniz Film Festivali çok yakışır. Sinema, kültür ve sanat bacasız sanayidir ve Muğla bu konuda büyük bir potansiyele sahip" diye ekledi. Ayrıca, Muğla’da sinema ve dizi oyuncularının yaşadığını, bu potansiyelin sinema sektörüyle daha da pekiştirilmesi gerektiğini ifade etti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye ayağa kalktı Antalya İl Başkanı’ndan ses yok!

Türkiye ayağa kalktı Antalya İl Başkanı’ndan ses yok!