Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Adana Yüreğir'de Kent Konseyi kuruldu! İlk başkan seçildi

Adana Yüreğir'de Kent Konseyi kuruldu! İlk başkan seçildi

Adana'da Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı öncülüğünde Kent Konseyi kuruldu. İlk Olağan Genel Kurul'da Kent Konseyi Başkanı seçildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Yüreğir'de Kent Konseyi kuruldu! İlk başkan seçildi
KAYNAK: İHA

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın öncülüğünde Yüreğir’de ilk kez bir Kent Konseyi oluşturularak, ilçede demokrasi kültürünün gelişmesi adına önemli bir adım atıldı.

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilk genel kurul toplantısına siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve Yüreğir’in önde gelen isimleri katıldı. Divan başkanlığını Av. Berfu Salıcı’nın yaptığı genel kurulda, kent konseyinin hedefleri ve işleyişi hakkında bilgiler paylaşıldı.

“Birlikte Yöneteceğiz” Sloganı Gerçek Oluyor

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, başkanlık döneminde hayata geçirmeyi hedeflediği projelerden biri olan kent konseyi için yaptığı konuşmada, Yüreğir’i halkla birlikte yönetme anlayışının temel olduğunu belirtti. “Birlikte Yöneteceğiz” sloganını hayata geçirdiklerini söyleyen Demirçalı, kent konseyinin, ilçede birlikte düşünme ve karar verme sürecinin önemli bir aracı olacağını vurguladı.

Yüreğir’in Mali ve Kurumsal Yapısının Yeniden İnşası

Göreve geldikleri ilk altı ayda karşılaştıkları zorlukları anlatan Başkan Demirçalı, Yüreğir Belediyesi’ni kurumsal açıdan zaafa uğramış ve mali olarak iflas etmiş bir durumda devraldıklarını ifade etti. Ancak tüm bu zorluklara rağmen kararlılıkla çalıştıklarını belirterek, belediyenin mali yapısını toparlamak ve halkın güvenini kazanmak için önemli adımlar attıklarını söyledi. Özellikle belediyenin SGK ve maliye borçlarını sıfırladıklarını ve belediyeyi disiplin altına aldıklarını vurguladı.

hedef Modern Yüreğir

Başkan Ali Demirçalı, Yüreğir için modern kentleşmenin en önemli hedeflerden biri olduğunu belirtti. İlçede yoksulluğun azaltılması, yolsuzluğun ortadan kaldırılması ve altyapı sorunlarının çözülmesi için kapsamlı çalışmalar başlattıklarını söyledi. Mahallelerde asfaltlama çalışmaları hızla devam ederken, bir kreşin yanı sıra çocuk trafik eğitim parkı ve kapalı semt pazarının da hizmete sunulduğunu belirtti. Ayrıca, 8 yeni temizlik aracının alınarak temizlik hizmetlerinin güçlendirildiğini ifade etti.

İmar Sorunlarına Çözüm

Başkan Demirçalı, Yüreğir’in imar sorunlarına da değinerek, kaçak yapılaşma ile mücadelede kararlı adımlar atıldığını ve imar mevzuatı tıkanıklıklarını çözmek için çalıştıklarını belirtti. “En kötü planın bile plansızlıktan iyi olduğuna inanıyorum” diyerek, imar planlarının önünü açmak için adımlar attıklarını vurguladı.

Yüreğir Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya Seçildi

Yüreğir Kent Konseyi’nin 1. Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimde, başkanlığa mimar Erkan Karakaya seçildi. Karakaya, Yüreğir’in kalkınması ve halkla birlikte karar alma süreçlerinin güçlenmesi için çalışacaklarını belirtti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Google Fotoğraflar'a Yapay Zeka Destekli Detaylı Arama Özelliği Geldi

Google Fotoğraflar'a Yapay Zeka Destekli Detaylı Arama Özelliği Geldi