Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersin'de 1 milyon dolarlık kumaş operasyonu: 16 kişi tutuklandı

Mersin'de 1 milyon dolarlık kumaş operasyonu: 16 kişi tutuklandı

Mersin merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda, 1 milyon 51 bin dolar değerindeki kumaşı sahte belgelerle yurda sokmaya çalışan şüpheliler gözaltında...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin'de 1 milyon dolarlık kumaş operasyonu: 16 kişi tutuklandı
KAYNAK: İHA

Mersin’de Mersin İl Jandarma Komutanlığı jandarma ekipleri tarafından, ithal edilen 1 milyon 51 bin dolar değerindeki kumaşı resmi belgede sahtecilik yaparak vergi kaçırmaya çalışan kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Mersin merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda 22 şüpheli yakalanırken, 16'sı tutuklandı.

kumaşın değeri 1 milyon 51 bin dolar

Mersin'de, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılık ve mali suçlarla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalarda, ithal edilen çeşitli kumaşların gümrük işlemleri sırasında sahte belgelerle yurda sokulduğunu tespit etti. Yapılan incelemelerde, Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, toplam değeri 1 milyon 51 bin dolar olan kumaşların resmi belgede sahtecilik yapılarak vergi ödemeden ülkeye girişinin sağlandığı belirlendi.

9 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Tespit edilen bu durum üzerine, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, Mersin merkezli olmak üzere Aksaray, Ankara, Kırşehir, Hakkâri, Ağrı, Uşak, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen bu operasyonlarda, 22 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

16 Şüpheli Tutuklandı

Gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 22 şüpheliden 16’sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, sahtecilik ve vergi kaçakçılığına yönelik bu tür operasyonların devam edeceğini belirtti.

Jandarma Kaçakçılıkla Mücadelede Kararlı

Mersin İl Jandarma Komutanlığı, kaçakçılık ve mali suçlarla mücadeleye yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Yapılan operasyonlarla hem kaçakçılık olaylarının önüne geçilmeye çalışılıyor, hem de ülke ekonomisine zarar veren suç unsurlarıyla etkin mücadele ediliyor.

Sahte içki operasyonu

Diğer yandan yine Mersin'de jandarma ekipleri, Çamlıyayla ilçesinde bir şüphelinin kaçak makaron ticareti ile sahte içki imal ve ticareti yaptığı bilgisini aldı. Üretimini yaptığı sahte içkileri ve kaçak makaronları piyasaya sürmeye çalışan kişiyi tespit eden ekipler, düzenlenen operasyonda şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda bir adet ruhsatsız av tüfeği, bin 750 adet dolu makaron, 2 bin 250 boş makaron, 1 kilo 270 gram kaçak tütün ile 124 litre sahte içki ve üretimde kullanılan birçok malzeme ele geçirildi. Şüpheli, işlemleri tamamlanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Gece Saatlerinde Sanayide Korkutan Yangın

Antalya’da Gece Saatlerinde Sanayide Korkutan Yangın