Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel 96 kişinin enkazında kaldığı Alpargün Apartmanı davası sonuçlandı!

96 kişinin enkazında kaldığı Alpargün Apartmanı davası sonuçlandı!

Adana'da 6 Şubat depremlerinde, 96 kişinin öldüğü Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün'e verilen ceza belli oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
96 kişinin enkazında kaldığı Alpargün Apartmanı davası sonuçlandı!
KAYNAK: AA

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hasan Alpargün, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Cumhuriyet savcısı, sanığın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. 

Müteahhit Hasan Alpargün, savunmasında binayı inşa etmeden önce zemin etüdü yaptırdığını öne sürdü: "Ben kanunlara uygun bir apartman inşa ettim. İnşaatta hiçbir eksik malzeme kullanmadım. 1975 Deprem Yönetmeliğine uygun olarak inşaat yaptım. Proje eksiksiz ve kusursuzdur. Binanın iskanını aldım. 1998 yılındaki Ceyhan depreminde binada hasar oluşmadı. Bina kendisini bu bakımdan ispatlamıştır. Benim sorumluluğum kalmamıştır. Binada büyük tadilatlar yapılmıştır. Taşıyıcılara ve kolanlara fiziki müdahaleler vardır. Depremin ivme kuvveti binayı yıkmıştır. Ben olaydan sonra polise kendim teslim oldum. Benim ciddi sağlık sorunlarım var. Kanser hastasıyım. Anjiyo oldum, 73 yaşındayım. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." Alpargün, projelerin eksiksiz olduğunu iddia etti.

Mahkeme Kararı belli oldu

Mahkeme Hasan Alpargün'ü, "olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan cezalandırarak, 62 kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca 34 kişi için ayrı ayrı 25'er yıldan toplamda 850 yıl hapis cezası ve bir yaralı mağdur için de "öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl hapis cezası verildi.

Müşteki Avukatından Açıklama: Emsal teşkil edebilir

Müşteki ve avukat Beşir Ekinci, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, çıkan kararın diğer davalar için emsal teşkil edeceğini vurguladı. "Çıkan karar yalnızca bizim mahkememiz için değil, bundan sonraki bütün dosyalara emsal nitelikte olacak bir karar oldu. Bu kararda özetlemek gerekirse toplamda 62 kez müebbet hapis cezası, 34 kişi için ise ayrı ayrı 25'er yıldan toplamda 850 yıl hapis cezası ve yaralı mağdurumuz için de 'öldürmeye teşebbüs'ten 15 yıl hapis cezası verildi. Bu cezalar tabii ki bir nebze de olsa içimize su serpti. Hepimizin bundan sonra yaşayacağı, güvenli konutlarda huzur içinde kalmamızı sağlayacak bir karar oldu." dedi.

Müteahhit Alpargün KKTC'ye Kaçmıştı

Hasan Alpargün, deprem günü KKTC'ye gitmişti. Hakkında yakalama kararı çıkarılması sonrası Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim oldu ve 13 Şubat 2023'te Adana'ya getirilerek tutuklandı. Alpargün'ün, Türkiye'den KKTC'ye büyük miktarda para transfer etmeye çalıştığı iddia edilmişti. Alpargün savcılık ifadesinde, "Önceden planlanan bir program dahilinde 6 Şubat'ta aile dostlarımızı ziyaret amaçlı oğlumla KKTC'ye gittik. 3 gün sonra söz konusu apartmanın yıkıldığını öğrendim. Oğlumu olayları öğrenmesi için hemen Türkiye'ye gönderdim. Kesinlikle kaçmak gibi bir niyetim yoktu." demişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik Kadriye mahallesinde icradan satılık 628 m² arsa

Serik Kadriye mahallesinde icradan satılık 628 m² arsa