Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersin Valiliği'nden Alata açıklaması! O iddialar yalanlandı

Mersin Valiliği'nden Alata açıklaması! O iddialar yalanlandı

Mersin Valiliği, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arazisi hakkında basında ve sosyal medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin Valiliği'nden Alata açıklaması! O iddialar yalanlandı
KAYNAK: İHA

Mersin Valiliği, son günlerde Mersin'de Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arazisi ve çevresindeki 'Doğal Sit Alanı' ile ilgili basında çıkan haberler ve sosyal medya paylaşımları hakkında açıklama yaptı. Valilik, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, bu haberlerin ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arazisinin, Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından '1.Derece Doğal Sit Alanı' olarak tescil edildiği hatırlatıldı.

Koruma Statüsü ve Bilimsel Araştırmalar

Açıklamada, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından mevcut doğal sit alanlarının korunması amacıyla 'Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik' ve 'Doğal Sit Alanlarının Değerlendirilmesine İlişkin Teknik Esaslar' çerçevesinde bilimsel araştırmalar yapıldığı belirtildi. Bu araştırmaların 4 mevsimi kapsayan ekolojik temelli bilimsel raporlar şeklinde hazırlandığı ifade edildi.

Resmi Tescil ve Koruma Statüsü

Valilik, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü arazisinin, 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ve 'Kesin Korunacak Hassas Alan' olarak ilan edildiğini duyurdu. 16 Kasım 2020 ve 5 Ocak 2021 tarihlerinde yapılan resmi tescil kararları doğrultusunda, arazinin bazı kısımlarının 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' ve 'Kesin Korunacak Hassas Alan' olarak onaylandığı bildirildi. Aynı zamanda, bu arazinin diğer kısımlarının '1. Derece Doğal Sit' statüsünün devam ettiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sudanlılara Göre Dış Müdahaleler Ülkedeki Çatışmaların Sona ermesini Engelliyor

Sudanlılara Göre Dış Müdahaleler Ülkedeki Çatışmaların Sona ermesini Engelliyor