Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Adana’da 2 günde 2 kadın yaya geçidinde öld*! Emniyetten uyarı geldi

Adana’da 2 günde 2 kadın yaya geçidinde öld*! Emniyetten uyarı geldi

Adana’da iki gün arayla yaya geçidinde karşıya geçmeye çalışan iki kadın hayatını kaybetti. Adana Emniyet Müdürlüğü 'Öncelik yayanın! uyarısında bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İHA

Adana’da geçtiğimiz günlerde yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan iki kadın, sürücülerin durmaması sonucu hayatını kaybetti. Olayların ardından Adana Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından sürücülere “öncelik yayanın” uyarısında bulundu.

İki Gün Arayla Yaşanan İki Trajik Kaza

Adana’da iki gün arayla meydana gelen trafik kazalarında, yaya geçidinden geçmeye çalışan iki kadın, sürücülerin durmaması sonucu hayatını kaybetti. 

yaya geçidinde el kaldırıp yol istedi ama 

İlk olayda, bir kadın yaya geçidinde durması için sürücüye el kaldırmasına rağmen otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. 

yolun karşısına geçiyordu

İkinci olayda ise 68 yaşındaki Cennet Yalçın, Serinevler Mahallesi İlim Yolu Bulvarı’nda yolun karşısına geçmeye çalışırken, Mehmet T. (73) yönetimindeki otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. Yalçın, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Gözaltına alınan sürücü Mehmet T., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Emniyetten Sürücülere Uyarı: “Öncelik Yayanın”

Adana Emniyet Müdürlüğü, art arda yaşanan bu üzücü kazaların ardından sosyal medya hesabından sürücülere uyarıda bulundu. Emniyetin yaptığı paylaşımda, “Sayın sürücüler; görevli kişi veya trafik ışıkları bulunmayan ancak yatay çizgiler ve trafik levhaları ile belirlenmiş yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlayınız! Bu bölgelerde ilk geçiş hakkını yayalara veriniz!” ifadeleri kullanıldı. Emniyet, sürücüleri yaya geçitlerinde daha dikkatli olmaya davet etti.

Kazalar Güvenlik Kamerasına Yansıdı

27 Eylül günü Serinevler Mahallesi’nde meydana gelen kazanın güvenlik kamerası görüntüleri, kazanın vahametini gözler önüne serdi. Görüntülerde, 73 yaşındaki Mehmet T.’nin kullandığı aracın yaya geçidinde karşıya geçmeye çalışan Cennet Yalçın’a çarptığı anlar yer aldı. Ağır yaralanan Yalçın, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gözaltına alınan Mehmet T., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yaya Geçitlerinde Güvenlik Önlemleri Arttırılmalı

Art arda yaşanan bu trajik olaylar, yaya geçitlerinde güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, yaya geçitlerine yaklaşırken sürücülerin hızlarını düşürmeleri ve yayalara geçiş hakkı tanımaları gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, yaya geçitlerinde kamera sistemlerinin yaygınlaştırılması ve kurallara uymayan sürücülere caydırıcı cezaların uygulanması gerektiği belirtiliyor.

Sürücülere ve Yayalara uyarı

Yetkililer, bu tür kazaların önlenmesi için hem sürücülerin hem de yayaların dikkatli olması gerektiğini belirtiyor. Sürücüler, yaya geçitlerine yaklaşırken hızlarını düşürmeli ve yayalara öncelik vermelidir. Yayalar ise, karşıdan karşıya geçerken dikkatli olmalı ve mümkünse göz teması kurarak araçların durduğundan emin olmalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köpeğini Gezdirirken Kabusu Yaşadı! Köpeği İçin Kendini Siper Etti

Köpeğini Gezdirirken Kabusu Yaşadı! Köpeği İçin Kendini Siper Etti