Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Son Kore Gazilerinden Hasan Ali Tulunay Burdur'da toprağa verildi

Son Kore Gazilerinden Hasan Ali Tulunay Burdur'da toprağa verildi

Burdur'un Bucak ilçesindeki son Kore gazilerinden 94 yaşındaki Hasan Ali Tulunay hayatını kaybetti. Tulunay için Kuşbaba köyünde cenaze töreni düzenlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Son Kore Gazilerinden Hasan Ali Tulunay Burdur'da toprağa verildi
KAYNAK: İHA

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kuşbaba köyünde yaşayan 94 yaşındaki Kore gazisi Hasan Ali Tulunay, dün hayatını kaybetti. Burdur’un son 3 Kore gazisinden biri olan Tulunay’ın vefatı, ailesi ve köy halkı tarafından büyük üzüntüyle karşılandı.

Kuşbaba Köyü’nde Tören Düzenlendi

Kore gazisi Hasan Ali Tulunay için bugün Kuşbaba köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Garnizon Komutanı Tank Albay Şengezer Şimşek, İl Jandarma Komutanı J. Albay Mehmet Balcı, Bucak Kaymakamı Bayram Gale, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Sefa Aygün, Bucak İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alperen Çatlı, askerler, gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kuşbaba köyü mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından, Hasan Ali Tulunay’ın cenazesi askerlerin omuzlarında mezarlık içerisine getirildi. Kore gazisi, dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, Hasan Ali Tulunay için saygı duruşunda bulunuldu.

Türk Bayrağı Takdim Edildi

Cenaze töreninin ardından Garnizon Komutanı Tank Albay Şengezer Şimşek, Gazi Hasan Ali Tulunay’ın ailesine Türk bayrağı takdim etti. Aileye başsağlığı dileklerinde bulunan Şimşek, Tulunay’ın Kore Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıkların unutulmayacağını vurguladı.

Kore Savaşı’nda Türk Askeri

Türkiye, 1950 yılında Kore Savaşı’na katılma kararı alarak, Birleşmiş Milletler Kuvvetleri’ne destek için asker gönderdi. Tuğgeneral Tahsin Yazıcı komutasındaki 5090 kişilik 1. Türk Tugayı, Eylül 1950’de İskenderun Limanı’ndan hareket ederek Kore’ye ulaştı. Türk askerleri, Kunuri Muharebesi başta olmak üzere birçok cephede önemli mücadeleler verdi. Toplamda 14.936 Türk askeri Kore’de görev yaparken, bu süreçte 721 asker şehit oldu, 234’ü esir düştü ve 2147’si yaralandı.

Kore Gazileri Unutulmayacak

Hasan Ali Tulunay gibi Kore Savaşı’nda görev alan gaziler, Türkiye ve dünya barışı için verdikleri mücadele ile hatırlanacak. Bugün yaşayan son Kore gazileri, tarihin bu önemli döneminin canlı tanıkları olarak saygı ve minnetle anılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuşadası'nda apart otelde yangın paniği! Çatı katı alev aldı

Kuşadası'nda apart otelde yangın paniği! Çatı katı alev aldı