Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hatay'da rezerv alanı isyanı: Beni öldürsünler sonra evimi alsınlar

Hatay'da rezerv alanı isyanı: Beni öldürsünler sonra evimi alsınlar

Hatay'da birçok mahallede evlerin rezerv alanı ilan edilmesi vatandaşlar tarafından protesto edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da rezerv alanı isyanı: Beni öldürsünler sonra evimi alsınlar
KAYNAK: ANKA

Hatay'da Defne, Samandağ ve Kırıkhan merkezlerinde birçok mahallede evlerin rezerv alanı ilan edilmesi, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Evlerinin rezerv alanı içinde kalmasına karşı çıkan yurttaşlar, dün Samandağ'da protesto yürüyüşü düzenledi. 'Susma sustukça sıra sana gelecek', 'Bu memleket bizim sermaye defol' sloganları atan vatandaşlar, mahallelerini terk etmeyeceklerini ve rezerv alanlarının rant ve talana açılmasına izin vermeyeceklerini belirttiler.

Mahallelerdeki Yurttaşlar Tepkili

Hatay'ın Akevler Mahallesi'nde rezerv alanı ilan edilen ev sahipleri, kararın kendilerini hem maddi hem de manevi olarak olumsuz etkilediğini dile getirdi. Evlerinin rezerv alanına girmesiyle birlikte hem canlarını hem de mallarını kaybettiklerini belirten mahalle sakinleri, mahallelerini terk etmeyeceklerini ve bu duruma karşı mücadele edeceklerini vurguladılar.

Vatandaşlar Cumhurbaşkanına Seslendi

Antakya'ya bağlı Akevler Mahallesi'nde evi rezerv alanına giren bir kadın, 'Hem canımızdan hem malımızdan olduk. Muhtarlarında büyük payı var. Sesimizi duyun, sesimizi duyan yok mu? Depremdeki gibi kimse duymadı. Bir de gelmişler evimizden yurdumuzdan etmişler. Biz çadırın altında kalmaya razıyız yeter ki yurdumuzdan etmesinler' dedi. Mahalleli bir çocuk ise, 'Mahallemizde bütün evlerde 15 güne kadar çıkma kararı alındı. İnsanların gidecek evi yok. Eğer bu evleri gelip yıksalar buradaki insanlar eşyalarını nereye koyacak, nereye gidecekler' şeklinde endişelerini dile getirdi.

Hatay Barosu Eski Başkanı Uyardı

Rezerv alan yasasında hak sahiplerine aynı yerden ev vereceğine dair herhangi bir düzenleme olmaması ve yaşanan belirsizlikler, Hatay Barosu eski başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın tarafından eleştirildi. Açıkalın, yasanın anayasaya aykırı olduğunu belirterek, rezerv alanlarının yerleşim yerlerinden uzakta olması gerektiğini ve demografik yapının korunması için yasada değişiklik yapılması gerektiğini savundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Citroen Yenilenen C3 Modelini Yüzde 100 Elektrikli Olarak Tanıttı

Citroen Yenilenen C3 Modelini Yüzde 100 Elektrikli Olarak Tanıttı