Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hatay'da depremde ölen çiftin kurduğu anaokuluna Almanya'dan destek!

Hatay'da depremde ölen çiftin kurduğu anaokuluna Almanya'dan destek!

Hatay'da, 6 Şubat 2023'teki depremde hayatını kaybeden Şahutoğlu çiftinin açtığı Arı Kovanı Anaokulu'na, Almanya’daki hayırseverlerden büyük destek geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da depremde ölen çiftin kurduğu anaokuluna Almanya'dan destek!
KAYNAK: AA

6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Samandağ ilçesindeki evlerinin enkazında hayatını kaybeden Lider ve Esra Şahutoğlu çifti, iki çocuklarıyla birlikte yaşamını yitirmişti. Ancak, çiftin kurduğu Arı Kovanı Anaokulu, onların mirasını yaşatmaya devam ediyor. Çiftin hayalini sürdürmek için büyük çaba harcayan Esra Şahutoğlu’nun kız kardeşi Yağmur Kimyonok, okulu yeniden hayata geçirdi.

Barenhande derneği harekete geçti

Almanya merkezli "Barenhande" derneği, Şahutoğlu ailesinin binbir emekle açtığı ancak depremde kaybettikleri hayatlar nedeniyle devam ettiremedikleri Arı Kovanı Anaokulunu desteklemek amacıyla bir yardım kampanyası başlattı. Dernek yöneticileri Sinan İbiş, Deniz Miyas ve Shahin Shafi, okulun eksiklerini gidermek için Türkiye’ye geldi. Kimyonok ile iletişime geçen yöneticiler, hem Almanya’daki Türk hem de Alman hayırseverlerden toplanan yardımları ulaştırdı.

250 bin liralık yardım

Barenhande derneği, hayırseverlerden topladığı 250 bin liralık nakdi yardımı Arı Kovanı Anaokulu’na teslim etti. Dernek yöneticisi Sinan İbiş, deprem haberini alır almaz derneği kurduklarını ve hemen yardım toplama çalışmalarına başladıklarını belirtti. “İlk etapta insani yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırdık. Hatay'ın çok etkilendiğini biliyorduk, Arı Kovanı Anaokulunun hikayesi bizi çok etkiledi ve buraya destek vermeye karar verdik,” dedi.

Destekler sürecek

Sinan İbiş, Hatay’da yardımların sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, deprem bölgesindeki çocukların eğitimi ve geleceği için desteklerin devam edeceğini söyledi. Barenhande derneği, yalnızca anaokuluna değil, Antakya ilçesindeki Bedii Sabuncu Ortaokulu'na da 250 bin lira nakdi yardımda bulundu.

“Hayallerini devam ettiriyoruz”

Arı Kovanı Anaokulu Müdürü Yağmur Kimyonok, ablası ve eniştesinin büyük emeklerle kurduğu okulu yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Kimyonok, “Ablamlar, bu okulu kurarak büyük bir hayali gerçekleştirdi, fakat ne yazık ki depremde hepsi vefat etti. Onların hayalini biz yaşatıyoruz. İlk başlarda çok fazla yardım gelmişti, ama zamanla bu yardımlar azaldı. Şimdi kendi çabalarımızla okulu devam ettirmeye çalışıyoruz. Alman derneği, ihtiyaçlarımıza kayıtsız kalmadı, onlara çok teşekkür ediyoruz,” şeklinde konuştu.

"Depremzedeleri unutmamak gerek"

Barenhande derneği yöneticileri, Hatay ve diğer deprem bölgelerinde her zaman yardıma ihtiyaç olduğunu, depremzedelerin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Almanya’daki Türk ve Alman toplumunun desteğiyle dernek, depremzede çocukların eğitimine katkı sağlamayı sürdürecek.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şiba Şigeru: Japonya 27 Ekim'de Erken Genel Seçime Gidiyor

Şiba Şigeru: Japonya 27 Ekim'de Erken Genel Seçime Gidiyor