Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersinli çiftçi güneş enerjisiyle maliyetleri sıfırladı!

Mersinli çiftçi güneş enerjisiyle maliyetleri sıfırladı!

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir çiftçi, güneşten ürettiği elektrikle hem bahçesinin hem de evinin enerji maliyetini sıfırladı. Yılda 70 bin TL tasarruf etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersinli çiftçi güneş enerjisiyle maliyetleri sıfırladı!
KAYNAK: İHA

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan çiftçi Talat Bahçe, güneş enerjisi kullanarak hem bahçesinin hem de evinin enerji maliyetlerini sıfırladı. Yıllık yaklaşık 70 bin TL tasarruf eden Bahçe, kazancını da artırarak verimli bir üretim sürecine geçti. Güneş enerjisini kullanmaya başladığından bu yana maliyetlerinin düştüğünü ve kazancının arttığını belirten Bahçe, güneş enerjisinin sağladığı avantajları her fırsatta dile getiriyor.

Faizsiz krediyle güneş panelleri kurdu

1200 rakımlı Dağlı Mahallesi'nde yaşayan Talat Bahçe, 3 çocuk babası ve çiftçilikle geçimini sağlıyor. Elektrik şebekesi olmayan bölgedeki evinin enerji ihtiyacını karşılamak için 10 yıl önce güneş panelleri kurdu. 4 yıl önce devletten aldığı sıfır faizli krediyle bahçesine de güneş panelleri kuram Bahçe, kuyudan su çekmek için kullandığı jeneratörün yüksek mazot maliyetinden kurtuldu. Sezonda 60-70 bin TL'ye kadar ulaşan mazot masraflarını sıfırlayan bu sistem, üretici Talat Bahçe'nin enerjiyi bedavaya elde etmesini sağladı.

Üretim arttı, maliyetler düştü

Bahçesini sulamak için gündüzleri güneş panellerini kullanarak enerji sağlayan Talat Bahçe, evde ise akülü sistemle 24 saat kesintisiz elektrik elde ediyor. Güneş enerjisi sayesinde elektrik maliyetlerinden tamamen kurtulan Talat Bahçe, üretim hacmini artırarak daha fazla kazanç sağladığını ifade ediyor. Özellikle mazot masrafından kurtulduktan sonra çiftçilikteki verimliliğinin arttığını belirten Talat Bahçe, "Daha önce suyu kuyudan çekmek için mazot kullanıyorduk, masraf ağır geliyordu. Şimdi maliyetlerimiz sıfır, daha fazla kazanıyoruz," dedi.

Sıfır maliyetle üretim

Talat Bahçe, devletten aldığı sıfır faizli kredi sayesinde enerji maliyetini sıfırladığını ve üretimi artırarak kazanç sağladığını dile getiriyor. "Şimdi her şey bedava gibi, suyu çeşmeden akıyormuşçasına kullanıyoruz. Üretimimizi artırdık, sebze bahçemiz ve meyve ağaçlarımız var. Burada bir hayat kurduk," diye konuştu.

Güneş enerjisi tavsiyesi

Güneş enerjisinin çiftçilik için ideal bir çözüm olduğunu söyleyen Bahçe, "Elektriğimizi tamamen güneşten alıyoruz. 7/24 akülerle evde de güneş enerjisi kullanıyoruz. Sistem arıza bile vermiyor, bu sistemi kullanmak isteyen herkese tavsiye ederim," dedi. Güneş enerjisi kullanımına ilk olarak evinde başladığını ve 10 yıldır bu sistemi kullandığını belirten Bahçe, su kuyusunda ise 4 yıldır güneş enerjisinden faydalandığını ifade etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %57,72 Arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %57,72 Arttı