Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Adana'nın gelir vergisi rekortmeni Vincenzo Montella oldu

Adana'nın gelir vergisi rekortmeni Vincenzo Montella oldu

Adana Demirspor’da 2021- 2023 yılları arasında görev yapan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Adana’nın gelir vergisi rekortmeni oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'nın gelir vergisi rekortmeni Vincenzo Montella oldu
KAYNAK: İHA

Adana Demirspor’da Eylül 2021-Haziran 2023 yılları arasında görev yapan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 36 milyon 479 bin liralık vergi beyanıyla Adana’nın gelir vergisi rekortmeni oldu. Adana Vergi Dairesi, 2023 yılı vergilendirme döneminde en fazla vergi beyan eden 100 mükellefi açıkladı. Listenin zirvesinde yer alan Montella, yüksek vergi beyanıyla dikkat çekti.

Turunçgil üreticisi Bülent Özler ikinci sırada

Listenin ikinci sırasında ise 16 milyon 585 bin 46 liralık gelir vergisi beyanıyla turunçgil üreticisi Bülent Özler yer aldı. Adana’daki vergi rekortmenleri listesinde zirvede yer alan bu iki ismin yanı sıra, farklı meslek gruplarından birçok kişi de dikkat çekti.

Futbolcu Yusuf Sarı 15. sırada

Adana Demirspor’un futbolcusu Yusuf Sarı, 4 milyon 404 bin liralık vergi beyanıyla listenin 15. sırasında yer aldı. Sarı’nın da listede olması, spor dünyasından isimlerin vergi rekortmenleri arasında öne çıktığını gösterdi.

Aynı aileden dört kardeş listeye girdi

Adana’nın vergi rekortmenleri listesinde dikkat çeken bir diğer detay ise, Kıvanç ailesinden dört kardeşin ilk 100’e girmesi oldu.

Vincenzo Montella Kimdir?

Vincenzo Montella, 18 Haziran 1974 doğumlu İtalyan futbol teknik direktörü ve eski forvettir. Şu anda Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörlüğünü yapmaktadır. Futbolculuk döneminde “Aeroplanino” lakabıyla anılan Montella, bu lakabı küçük yapısı ve gol sevinçlerinde kollarını açarak yaptığı uçak taklidi hareketiyle kazanmıştır. Gol yollarındaki başarısıyla bilinen Montella, kariyerinde İtalya'nın önde gelen kulüplerinde forma giymiştir.

Montella'nın futbolculuk kariyeri

Futbolculuk kariyerinde Empoli, Genoa, Sampdoria ve Roma gibi önemli İtalyan kulüplerinde forvet olarak görev yapan Montella, bir dönem İngiltere’de Fulham'da kiralık olarak forma giymiştir. Roma’daki kariyeri ise özellikle unutulmazdır. 1999-2007 yılları arasında Roma forması giyen Montella, 2000-2001 sezonunda Serie A ve Supercoppa Italiana şampiyonlukları yaşamıştır. 2003 yılında Coppa Italia finaline yükselen takımda da yer alan Montella, 2013 yılında AS Roma’nın Hall of Fame’ine (Şöhretler Listesi) dahil edilmiştir.

Uluslararası başarıları

İtalya Milli Takımı formasıyla 1999-2005 yılları arasında 20 kez sahaya çıkan Montella, üç gol atmayı başarmıştır. 2000 yılında UEFA Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan İtalya kadrosunda yer alan Montella, ayrıca 2002 FIFA Dünya Kupası'nda da milli takımını temsil etmiştir.

Teknik direktörlük kariyeri

Montella, teknik direktörlük kariyerine 2011 yılında Roma’da geçici menajer olarak başlamıştır. Sonrasında Catania, Fiorentina, Sampdoria ve Milan gibi kulüplerde görev yapmıştır. Fiorentina’da üç sezon boyunca takımı üst sıralarda tutmuş, 2014 Coppa Italia finaline ve 2015 UEFA Avrupa Ligi yarı finaline yükselmiştir. Milan’daki ilk sezonunda Supercoppa Italiana şampiyonluğunu kazanarak ilk teknik direktörlük kupasını kaldırmıştır. Ancak 2017 yılında Milan’dan ayrıldıktan sonra İspanyol kulübü Sevilla’yı çalıştırmıştır. Sevilla’da Copa del Rey finaline çıkıp, kulüp tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi çeyrek finalini görmesine rağmen, üst üste gelen galibiyetsiz maçlar nedeniyle görevinden alınmıştır.

Türkiye'de Adana Demirspor ve A Milli Takım kariyeri

Montella, 2019 yılında Fiorentina’ya geri dönmüş ancak bu ikinci dönem sekiz ay sürmüştür. Ardından Türkiye’de Adana Demirspor’un başına geçen Montella, burada başarılı bir dönem geçirmiştir. Eylül 2023’te Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörlüğüne getirilen Montella, takımı UEFA Euro 2024’e taşıma başarısını gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Metin Akpınar'dan oğlu olduğunu iddia eden Onur Akay'a 1 TL'lik dava!

Metin Akpınar'dan oğlu olduğunu iddia eden Onur Akay'a 1 TL'lik dava!