Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel AKP’li Turan’dan eski gazeteciye dava

AKP’li Turan’dan eski gazeteciye dava

AKP’nin eski Grup Başkanvekili ve şimdinin İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, eski gazeteci olan Hasan Hüseyin Dulun’a hakaret davası açtı. Hasan Hüseyin Dulun, sosyal medya hesabından CHP’ye hakaret eden Bülent Turan’a, ‘Dangalak’ kelimesini kullanması sonrası açılan dava ile ilgili, “Onlar halka terörist, sürtük diyebiliyor ama biz hakaret içermeyen bir kelime kullanınca hukuk bizim için işlemeye başlıyor” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP’li Turan’dan eski gazeteciye dava

Hasan Hüseyin Dulun yaptığı savunmada, “Lapseki Cumhuriyet başsavcılığının 2022/6175 soruşturma sayılı evrakı hakkında bilgi edindim .Bülent Turan’ı siyasetten ve medyadan tanırım. Facebook hesabı bana aittir. Bu hesaptan yaptığım yorumda herhangi bir hakaret içeren kelime bulunmamaktadır. Dangalak kelimesinin Türk Dil Kurumu’nda karşılığı düşüncesiz kimse anlamındadır. Bende bu anlamda düşüncesizce söylenmiş bir söze karşılık bu yorumu yazdım. Bülent Turan’ın şahsına yönelik bir hakaretim asla yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

“İKTİDARI ELEŞTİRMEK SUÇ”

Savunmasına ek olarak ta açıklama yapan Dulun, “Çapulcu, sürtük, çürük, terörist, hain, ahlaksız vb. onlarca hakaret içeren sözcüğün kimin ağzından çıktığı belli. Bizim hukuk sistemimizde bunların yaptırım içeren bir karşılığı yok! Önceki gün kapımızı bir polis çaldı, ekteki evrakla karakolda ifade vermem gerektiğini tebliğ etti. Anladım ki, suçum, polisçe sabaha karşı evimiz basılıp götürülmem gerekecek kadar ağır değilmiş. O tarihte AKP Grup Başkanvekili olan Bülent Turan’a hakaret ettiğimiz gerekçesi ile suçlandım.  . Turan'ın nasıl bir dil kullandığını siyaseti takip edenler bilir. Ben de onu kaba bir dille eleştirmişim, hepsi bu. Bizi getirdikleri tablo da bir iktidar mensubunu eleştirmek suç, hatta tutuklanma korkusu bile yaratabiliyor” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fatih Altaylı’ dan faiz kararı yorumu “İşleri hiç kolay değil”

Fatih Altaylı’ dan faiz kararı yorumu “İşleri hiç kolay değil”