Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Muğla Seydikemer'de o mahallenin su sorunu çözüldü

Muğla Seydikemer'de o mahallenin su sorunu çözüldü

Muğla'da MUSKİ ekiplerinin çalışmaları sonucunda, Seydikemer Çobanisa Mahallesi’nin içme suyu depoları yüzde 100 doluluğa ulaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Muğla Seydikemer'de o mahallenin su sorunu çözüldü
KAYNAK: İHA

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın, Seydikemer Çobanisa Mahallesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette söz verdiği su sorunu, MUSKİ ekiplerinin çalışmalarıyla tamamen çözüldü. Proje ile bölgenin içme suyu depoları yüzde yüz doluluk oranına ulaştı ve özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı sona erdi.

Su Sıkıntısına Kalıcı Çözüm

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri, Seydikemer Çobanisa Mahallesi’nde su sıkıntısını gidermek için kapsamlı bir çalışma yürüttü. 71 kilometre uzaklıktaki mahallede incelemelerde bulunan ekipler, içme suyu kaynaklarının tıkanıklıkları ve yeraltı su seviyelerindeki düşüş nedeniyle su yetersizliği olduğunu tespit etti. Bunun üzerine MUSKİ ekipleri, yeni kaynaklar bularak su sistemini yeniden yapılandırdı ve depo seviyelerini yüzde 100 doluluk oranına getirdi.

Çalışmaların Detayları açıklandı

MUSKİ İçme Suyu Daire Başkanlığı Kaynak Kaptaj Sorumlusu Özcan Çınar, su kaynaklarının çoğaltılması için yürütülen çalışmalara dikkat çekerek, “Yaklaşık 3 haftadır Seydikemer İlçemizin Çobanisa Mahallesindeyiz. Burada yaz aylarında yoğun kullanım ve su seviyelerindeki düşüşten kaynaklı olarak üst kotlara su verilemediğini öğrendik. Bu nedenle suyun çoğaltılması için çalışmalar yaptık. Yaptığımız kazı çalışmaları, yeni kaynak ilaveleri, mevcut kaynakların iyileştirilmesi gibi çalışmalarla bölgeye yetecek miktarda suyu sağladık” dedi.

Mahalle Halkının Memnuniyeti

Çobanisa Mahallesi Azası Süleyman Aytekin, su sorunlarının hızlıca çözülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu yaz çok su sıkıntısı yaşadık. Halkımız sürekli bu konuda şikayet etti. Bizde MUSKİ’ye başvuru yaptık. Başvurumuz üzerine ekipler tarafından yapılan çalışma ile buradaki sorun çözüldü. Bizim çok büyük bir su sorunumuz vardı. Yaz nüfusumuz arıtıyor kaynaklar günden güne azalıyor bu nedenle su sıkıntısı yaşanıyor. Sorunumuzu çözen MUSKİ’ye çok teşekkür ederiz. Başkanımız Ahmet Aras’tan Allah razı olsun” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filipinler'de Taal Yanardağı'nda Patlamalar Devam Ediyor

Filipinler'de Taal Yanardağı'nda Patlamalar Devam Ediyor