Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK Adana TEKNOFEST'te nefes kesti

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK Adana TEKNOFEST'te nefes kesti

Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te Türk Yıldızları, SOLOTÜRK ve Akıncı'nın nefes kesen gösterileri festivali ziyaret edenlerden büyük alkış aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Adana Şakirpaşa Havalimanı, Türkiye'nin en büyük teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST'e ev sahipliği yapıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde düzenlenen Adana TEKNOFEST'te, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında bulunduğu 128 kurum yer alıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, havacılık tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatıyor.

Türk Yıldızları ve Hürkuş Gökyüzünde Buluştu

TEKNOFEST Adana'nın en dikkat çeken etkinliklerinden biri de Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşu oldu. Gösteri, önce Hürkuş ile birlikte uçan Türk Yıldızları'nın eşsiz manevralarıyla başladı. Ardından, Türk Yıldızları kendi solo gösterilerini sergileyerek izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Festival alanına gelen Nihat Oruç, “Muhteşem buldum gösteriyi. Benim de havacılık gösterilerine çok büyük ilgim var” diyerek heyecanını dile getirdi.

SOLOTÜRK ve Akıncı'nın İlk Ortak Gösterisi

Adana TEKNOFEST'in ilk gününde SOLOTÜRK ve Akıncı, Adana semalarında izleyicileri selamladı. Bayraktar AKINCI TİHA ve TB 3 kol uçuşu gerçekleştirirken, SOLOTÜRK pilotları nefes kesen bir gösteriye imza attı. En dikkat çeken anlardan biri ise Akıncı ile SOLOTÜRK'ün ilk kez birlikte uçuş gerçekleştirmesi oldu. Gökyüzündeki bu etkileyici performans izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gösteriler Hayalleri Değiştirdi

Festivali izleyen vatandaşlar arasında yer alan Elif Kalan, SOLOTÜRK gösterisini ilk kez izlediğini belirterek, "Muhteşem bir gösteri. Neden düşmana korku, dosta güven verdiğini anladım. Hayallerim değişti, pilot olmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Diğer bir izleyici olan Semih Öğüt ise, "Keşke havacılık okusaydım" diyerek gösterilere olan hayranlığını ve pişmanlığını dile getirdi.

TEKNOFEST Adana'da Heyecan Devam Ediyor

TEKNOFEST kapsamında, Türkiye'nin havacılık ve uzay teknolojilerindeki başarıları sergilenmeye devam ediyor. Festivalin ilerleyen günlerinde de heyecan verici etkinlikler ve uçuş gösterileri katılımcılara unutulmaz anlar yaşatmaya devam edecek. Adana Havalimanı, hem teknoloji tutkunlarını hem de havacılık meraklılarını ağırlamayı sürdürüyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyalı Eğitimcilerden ÖMK'ya tepki: “Güvencesizlik yaratılıyor”

Antalyalı Eğitimcilerden ÖMK'ya tepki: “Güvencesizlik yaratılıyor”