Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Antalyalı Eğitimcilerden ÖMK'ya tepki: “Güvencesizlik yaratılıyor”

Antalyalı Eğitimcilerden ÖMK'ya tepki: “Güvencesizlik yaratılıyor”

Öğretmenlik Meslek Kanunu başta olmak üzere eğitimcilerin yaşadığı sorunlar büyürken, Antalya’da 6 sendika İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalyalı Eğitimcilerden ÖMK'ya tepki: “Güvencesizlik yaratılıyor”
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Eğitim-İş Antalya Şubesi, Eğitim-Sen Antalya Şubesi, Hürriyetçi Eğitim-Sen Antalya Şubesi, Anadolu Eğitim-Sen Antalya Şubesi, Teç-Sen Antalya Şubesi ve Öğretmen Sendikası eğitimde artan sorunlar ve eğitimcilerin yaşadığı problemleri Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde dile getirdi. Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Eğitimin ana bileşenlerinden birisi olan eğitim ve bilim emekçilerini yok sayan, taleplerine ısrarla kulak tıkayan MEB, sürecin başından bu yana bildiğini okumaya devam etmeyi sürdürmektedir. Eğitim sendikalarının, halen görevde olan ve atama bekleyen bir milyonu aşkın öğretmenin taleplerini yok sayan ÖMK’ye yönelik eleştiri ve önerilerimizin ısrarla görmezden gelinmesi bizler açısından kabul edilemez bir durumdur. Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ve emeğimizi değersizleştiren, ekonomik, sosyal ve mesleki sorunlarımıza çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarımızı zayıflatan, çalışanlar arasında ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahip olan ÖMK’ya karşıyız” dedi.

“EĞİTİM FAKÜLTELERİ BAŞARISIZ GÖSTERİLİYOR”

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, “Daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen hükümler yeniden düzenlenmeden teklifte yer alıyor. Özellikle aday öğretmenlik süreci, bu sefer hazırlık eğitimi adı altında güvencesiz bir hale getirilmiştir. Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları, görevde herhangi bir yetki farklılaştırması olmadan korunmuştur. Meslek kıdemi esas alınarak yapılan ücret düzenlemesi, tüm öğretmenlere unvan şartı aranmaksızın verilmelidir. Kanun teklifine göre Millî Eğitim Bakanlığı başarılı, eğitim fakülteleri ise başarısız olarak gösterilmektedir. Bu gerçek dışı bir iddiadır ve öğretmen yetiştiren kurumların itibarını zedelemektedir” dedi.

“Güvencesizlik yaratılıyor”

Hürriyetçi Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Hilmi Taner, “Kanun teklifi, öğretmenleri otoriteye uygun şekilde seçmeyi amaçlamaktadır. Bu anlayış, öğretmenleri güçlendirmeyi değil, tam tersine zayıflatmayı hedeflemektedir. Sözleşmeli, ücretli öğretmenlik gibi güvencesiz istihdam biçimleri bu kanun teklifiyle daha da yaygınlaştırılmakta, hazırlık eğitimi adı altında yeni bir güvencesizlik basamağı eklenmektedir. Kanun teklifi, öğretmen yetiştirme sürecinde ciddi bir değişimi içeriyor. Öğretmenlik lisans eğitimi üzerine kısa süreli bir eğitimle mesleği kazanma öngörülüyor, bu da öğretmenliğin niteliğini düşürecektir. Bu kanun teklifinde öğretmenin hakları yoktur. Görev ve sorumluluklar detaylandırılırken, öğretmenin sosyal hakları, kürsü dokunulmazlığı, dinlenme ve tatil hakları gibi konular yok sayılmıştır” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fethiye Ölüdeniz Çinli turistlerin yeni gözdesi oldu!

Fethiye Ölüdeniz Çinli turistlerin yeni gözdesi oldu!