Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Türkiye Kupası'nın yeni formatı nasıl olacak? Federasyon açıkladı

Türkiye Kupası'nın yeni formatı nasıl olacak? Federasyon açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Kupası'nın 2024-2025 sezonunda yeni bir format ile oynanacağını duyurdu. İşte yeni formatı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye Kupası'nın yeni formatı nasıl olacak? Federasyon açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonunda Türkiye Kupası'nın yeni formatı ile oynanmasına karar verdi. Bu karar, sezon başında Şampiyonlar Ligi'nin formatını hazırlayan Hypercube firmasının yaptığı değer artırıcı çalışmanın ardından alındı. TFF Yönetim Kurulu'na sunulan rapor doğrultusunda şekillenen yeni format, eleme turları, grup müsabakaları ve final aşamalarından oluşacak.

Eleme ve Final Aşamaları Tek Maç Usulü

Yeni format kapsamında, eleme ve final aşamaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Grup müsabakaları ise 24 takımın katılımıyla, 6 takımlı 4 grupta ve Swiss Sistemi'ne göre gerçekleştirilecek. Mevcut statüdeki eleme turlarında seri başı takımın kendi sahasında oynaması kuralı ise yeni statüde uygulanmayacak.

Grup Uygulamasına Geçiliyor

Yeni formatta, gruplara katılım hakkı elde edecek 24 takım, lig ve başarı sıralamasına göre 3 torbaya ayrılacak. Her torbadan ikişer takım olmak üzere 6 takım bir grubu oluşturacak. Grup içerisinde yer alan her takım, A, B ve C torbalarından birer takımla toplam 3 maç yapacak. Grup müsabakaları sonucunda ilk iki sırada yer alan takımlar çeyrek finale yükselecek.

UEFA Temsilcileri Doğrudan Katılacak

Önümüzdeki sezon ülkemizi UEFA kupalarında temsil edecek 5 takım doğrudan grup müsabakalarına katılacak. Diğer 19 takım ise eleme turları sonrasında grupta yer alma hakkı elde edecek.

Süper Kupa Da Yeniden Şekilleniyor

2023-2024 Süper Kupası, Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu arasında oynanacak. Ancak, sonraki sezonlardan itibaren Süper Kupa yeni formatıyla oynanacak. Yeni formata göre Süper Kupa, 2024-2025 sezonu Süper Lig şampiyonu ile Süper Lig ikincisi ve Türkiye Kupası şampiyonu ile Türkiye Kupası finalistinin katılacağı dörtlü final şeklinde oynanacak.

Türkiye Kupası, yeni format, eleme turları, grup müsabakaları, final aşamaları, Süper Kupa, Swiss Sistemi, TFF, Hypercube,

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ispartalı vekilden Kocaeli’deki mezuniyette elbise krizine Taliban’lı tepki

Ispartalı vekilden Kocaeli’deki mezuniyette elbise krizine Taliban’lı tepki