Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Merih Demiral’ın Heykelini Diktirdi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Merih Demiral’ın Heykelini Diktirdi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, UEFA tarafından “Bozkurt” selamı vermesi sebebiyle 2 maç ceza alan A Milli Futbolcu Merih Demiral’ın heykelini dikti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Merih Demiral’ın Heykelini Diktirdi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, A Milli Futbolcu Merih Demiral’ın UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle heykelini dikme sözünü yerine getirdi. Heykel, Bolu’nun Karaçayır Mahallesi’ndeki yeni kavşakta törenle açıldı. Özcan, “Bozkurt simgesi, Türk dünyasının simgesidir. Bunu hiçbir partinin kabullenmesini, sahiplenmeye çalışmasını ben hazmedemiyorum” dedi.

Merih Demiral, Türkiye A Milli Futbol takımının 2 Temmuz’da 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya’yı 2-1 yendiği maçta attığı gollerle dikkat çekmiş ve gol sonrası "Bozkurt" selamı vermişti. Bu siyasi sembol kullanımı gerekçesiyle UEFA, Demiral’a 2 maç ceza vermişti.

Hükümet niye bunda kayıtsız kalıyor

Tanju Özcan, Bozkurt sembolünün Türk kültürü için önemine dikkat çekerek, "İspanyol futbolcu gol atıyor, boğa işareti yapıyor buna ceza yok. Çünkü boğa İspanyolların simgesi. Türk dünyasının simgesi de bozkurt. Bu hareketi yapan futbolcuya niye ceza veriyorsunuz. Hükümet niye bunda kayıtsız kalıyor. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Üstelik bozkurt hareketi MHP’lilerin, ülkücülerin simgesi falan da değil. Bu büyük bir yalan. Orta Asya Türk cumhuriyetlerinde, Arnavutluk’taki, Bulgaristan’daki Türklerde, İran Türkleri'nde, Azerbaycan Türkleri'nde yüzlerce yıldır kullanılan bir simge bu'' diye konuştu.

Biz gerçek Türk milliyetçisiyiz

Özcan, "Biz gerçek Türk milliyetçisiyiz. Etnik milliyetçi değiliz, üst kimlik milliyetçisiyiz. Merih Demiral kardeşimin de bu hareketi bundan sonra bir partinin siyasi hareketi olmaktan çıkartacaktır. Tekrar ediyorum, bozkurt simgesi, Türk dünyasının simgesidir. Bunu hiçbir partinin kabullenmesini, sahiplenmeye çalışmasını ben hazmedemiyorum. Kimsenin de hazmetmesini istemiyorum. Dolayısıyla biz sözde milliyetçi değil, özde milliyetçiyiz. Grup toplantılarında atık tutan, herkese hain diyen, vatan haini diyen ama hiçbir icraat yapmayan insanlar değiliz. Verdiğimiz sözümüzü tuttuk aslanlar gibi'' dedi.

Ne Olmuştu?

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma, Merih Demiral’ın 1. dakikada ve 59. dakikada attığı gollerle 2-1 Türkiye’nin üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmada iki gol kaydeden stoper oyuncusu Merih Demiral, maç sonunda yaptığı Bozkurt işareti ile dikkat çekti. Bu hareket, sosyal medyada geniş bir yankı bulurken, bazı siyasi çevreler tarafından tartışmalara neden oldu.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Merih Demiral’ın işaretine yönelik olarak, "Türk aşırı sağcıların sembolünün stadyumlarımızda yeri yok" ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından UEFA, Faeser’in şikayeti üzerine Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ortadoğu'da gerilim: Pegasus üç ülkeye uçuş iptal süresini uzattı

Ortadoğu'da gerilim: Pegasus üç ülkeye uçuş iptal süresini uzattı