Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Taha Akgül Türk Güreşini Birleştirme Hedefiyle Destek Alıyor

Taha Akgül Türk Güreşini Birleştirme Hedefiyle Destek Alıyor

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Adayı Taha Akgül, güreş camiasını birleştirme amacıyla şampiyon güreşçiler Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar Yiğit'ten destek aldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Taha Akgül Türk Güreşini Birleştirme Hedefiyle Destek Alıyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Adayı Taha Akgül, Türk güreşini kalkındırmak ve güreş camiasını birleştirmek amacıyla güçlü bir ekip olarak bir arada olduklarını belirtti. Akgül, Balıkesir'de milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar Yiğit’i ziyaret ederek, camiayı birleştirme hedeflerine olan inançlarını dile getirdi.

Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar Yiğit’ten Akgül’e Destek

Akgül’ün federasyon başkan adaylığında desteklerini esirgemeyen milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar Yiğit, Türk güreş camiasının birleştirici gücü olarak Akgül’ün yanında durduklarını ifade ettiler. Akgül, "Nasıl ki dünya finallerinde ülkemizi hep beraber temsil ettiysek, şimdi de yöneticilik anlamında inşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ben federasyon başkan adayıyım. İnşallah Rıza ve Yasemin, bizlerle beraber camiamızı birleştirme adına çok önemli rol oynayacaklar. Yasemin kadınlar güreşinde ilklerin kadını oldu ve rekorlar kırdı, dünya güreş tarihine geçti. Rıza Kayaalp grekoromen güreşlerde rekorlar kırdı ve dünya güreş tarihine geçti. Yine aynı şekilde ben ise serbest güreşte. 3 ağırsıklet kol kola verdik. Türk güreşini kalkındırma, camiamızı birleştirme adına yan yanayız, kol kolayız. Bu anlamda da birbirimizi destekliyoruz. Sağ olsun Yasemin’e de 'Bize destek ol' dediğimizde, 'Çıktığınız yolda sizlere inanıyorum ve ben de sizleri destekliyorum. Bundan sonra da inşallah her zaman Türk güreşi için birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Yasemin Adar Yiğit: "Birlik ve Beraberliğe İhtiyacımız Var"

Kadınlar güreşinde Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Yasemin Adar Yiğit, Taha Akgül’ün başkan adaylığı sürecinde yanında olduklarını belirtti. Aynı jenerasyondan geldiklerini ve yıllarca takım arkadaşı olduklarını ifade eden Adar Yiğit, güreş camiasının birliğe ihtiyaç duyduğunu ve bu birliği sağlayabilecek kişinin Taha Akgül olduğunu söyledi.

Adar Yiğit, "Federasyon başkanlığı adaylığında Taha Akgül’ün yanında olup, ona destek vereceğiz. Camiamızın birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı var ve bu birliği sağlayabilecek tek kişi olarak Taha’yı görüyorum. Allah yolunu açık etsin, biz de ona desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Rıza Kayaalp: "Türk Güreşi İçin Birlikte Mücadele Edeceğiz"

Grekoromen güreşin efsane isimlerinden Rıza Kayaalp de federasyon başkanlığı sürecinde Taha Akgül’ün yanında olduğunu belirtti. Türk güreşini uluslararası arenada temsil eden 3 ağır sıklet olarak güç birliği yaptıklarını vurgulayan Kayaalp, Akgül’ün liderliğinde güreş camiasını daha ileriye taşımak istediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eminem'den Büyük Sürpriz: Dede Olacağını Yeni Şarkısıyla Duyurdu

Eminem'den Büyük Sürpriz: Dede Olacağını Yeni Şarkısıyla Duyurdu