Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Konyaspor 2023-2024 Sezonunu Hayal Kırıklığı ile Tamamladı

Konyaspor 2023-2024 Sezonunu Hayal Kırıklığı ile Tamamladı

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu teknik direktör değişiklikleri ve istikrarsız sonuçlarla tamamlayarak 16. sırada bitirdi. En golcü oyuncu Sokol Cikalleshi olurken, sezon boyunca takımda önemli değişiklikler yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konyaspor 2023-2024 Sezonunu Hayal Kırıklığı ile Tamamladı
KAYNAK: İHA

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu 41 puanla 16. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlılar, sezon boyunca 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı. Takım, rakip filelere 40 gol gönderirken, kendi kalesinde 53 gol gördü.

Aleksandar Stanojevic Dönemi

Konyaspor, sezona Sırp teknik direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde başladı. İlk 4 haftada 4. sıraya kadar yükselen takım, bu süreçte 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Savunma hattı sadece 2 gol yerken, hücumda 5 gol kaydedildi. Ancak, Stanojevic ile devam eden 5 maçta sadece 1 puan toplayarak, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadılar.

Hakan Keleş ile Düşüş Devam Etti

Stanojevic'in istifasının ardından, Hakan Keleş teknik direktörlük görevine getirildi. Keleş yönetiminde oynanan 10 maçta Konyaspor, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 9 puan toplayabildi. Fenerbahçe'ye deplasmanda 7-1 mağlup olduktan sonra takım, 18. sıraya geriledi ve Keleş ile yollar ayrıldı.

Fahrudin Omerovic ve Sonrası

Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile sözleşme imzalayan Konyaspor, onun yönetiminde 11 maçta 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 14 puan topladı. Bu dönemde 14 gol atan takım, kalesinde 13 gol gördü. Ancak, 34. haftada Sivasspor'a karşı deplasmanda alınan 1-0'lık mağlubiyetin ardından Omerovic ile de yollar ayrıldı.

Ali Çamdalı İdaresinde Konyaspor

Sezonun son bölümünde takım, Sportif Direktör Ali Çamdalı'ya emanet edildi. Çamdalı'nın yönetiminde Konyaspor, Fenerbahçe ve Kayserispor maçlarından beraberlik, Samsunspor karşılaşmasından galibiyet, Galatasaray karşısında ise mağlubiyetle ayrıldı. Bu süreçte 6 gol atan ve 5 gol yiyen takım, sezonu küme düşme hattının bir sıra üstünde tamamladı.

En Golcü Oyuncu: Sokol Cikalleshi

Konyaspor'da üç sezondur forma giyen ve takım tarihinin en golcü yabancı futbolcusu olan Sokol Cikalleshi, bu sezon 12 gol atarak takımın en golcü oyuncusu oldu. Louka Prip ise 6 golle Cikalleshi'yi takip etti.

En Çok Asist Yapan ve 3. Golcü: Guilherme

Sol bek pozisyonunda oynayan ve takımın en çok asist yapan oyuncusu olan Guilherme, 5 gol ve 7 asist ile sezonu tamamladı.

Kaleci Rotasyonu

Sezon başında kaleyi Paul Bernardoni devraldı. 17 maçta 29 gol yiyen Bernardoni'nin ardından 7 maçta Deniz Ertaş görev aldı. Ara transfer döneminde Jakub Slowik ile sözleşme imzalayan Konyaspor, Slowik ile 14 maça çıktı.

En Çok Süre Alan Futbolcu: Guilherme

Sezonda en çok süre alan oyuncu Guilherme oldu. 37 maçta toplam 3 bin 267 dakika sahada kalan Guilherme'yi, takım kaptanı Soner Dikmen 37 maçta 3 bin 219 dakika ile takip etti. Uğurcan Yazğılı ise 35 maçta 2 bin 690 dakika oynadı.

En Az Oynayan Oyuncular

Ara transfer döneminde takıma katılan Anderson Niangbo, sadece 1 maçta 9 dakika süre aldı. Diğer bir ara transfer Emmanuel Boateng ise 2 maçta 22 dakika sahada kaldı. Niko Rak ise 4 maçta toplam 38 dakika forma giydi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur-Fethiye yolunda korkunç kaza! Nişanlanacakları gün öldüler

Burdur-Fethiye yolunda korkunç kaza! Nişanlanacakları gün öldüler