Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Trabzonspor Konyaspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Trabzonspor Konyaspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Süper Lig'de henüz galibiyetle tanışamayan Trabzonspor, sahasında Konyaspor'u ağırlayacak. Trabzonspor Konyaspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Trabzonspor Konyaspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor, evinde Konyaspor'u konuk edecek. Bordo-mavili ekip, henüz galibiyetle tanışamadığı sezonda bu maçı kazanarak kötü gidişata son vermek istiyor. Sezona Abdullah Avcı yönetiminde başlayan Trabzonspor, alınan kötü sonuçların ardından takımın başına efsane teknik direktör Şenol Güneş'i getirmişti. Ancak 5 maçta 5 beraberlik alan Trabzonspor, bu seriye son vermek ve galibiyetle tanışmak için sahaya çıkacak.

Kulüp Tarihinde Bir İlk

Trabzonspor, oynadığı ilk 5 maçından beraberlikle ayrılarak kulüp tarihinde bir ilke imza attı. Eğer bu maçtan da beraberlik çıkarsa, bordo-mavililer, Süper Lig tarihinde ilk 6 karşılaşmasından da bir puanla ayrılan ilk takım olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Bu sezon oynadığı 5 maçta 3 gol atan ve 3 gol yiyen Trabzonspor, şu an 12. sırada bulunuyor.

Konyaspor Deplasmanda Formda

Rakip Konyaspor ise, bu sezon çıktığı 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak topladığı 8 puanla 8. sırada yer alıyor. Konyaspor, son haftalardaki savunma performansı ile dikkat çekiyor. Yeşil-beyazlı ekip, oynadığı son 3 maçta da gol yemeyerek bu alanda etkileyici bir istatistik yakaladı. Bu performans, Konyaspor'un 2022/2023 sezonunda ilk 6 haftada kalesini gole kapadığı seriye benzetiliyor.

Maç Öncesi İstatistikler ve Öne Çıkan Detaylar

  • Trabzonspor’un Konyaspor’a Karşı Üstünlüğü: Konyaspor’a karşı oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Trabzonspor, bu maçta da galip gelerek rakibini üst üste üç kez mağlup etmeyi hedefliyor. Bu başarıyı en son Kasım 2010-Eylül 2013 arasında yakalamıştı.
  • Konyaspor’un Zor Deplasmanı: Konyaspor, Trabzonspor’a konuk olduğu son sekiz maçın sadece birini kazandı (Temmuz 2020’de 4-3). Son yedi ziyaretinde ise en az iki gol yiyen yeşil-beyazlılar, bu maçlarda toplam 17 gol gördü.
  • Trabzonspor’un İç Sahada Galibiyet Hasreti: Trabzonspor, bu sezon evinde oynadığı iki Süper Lig maçından da beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, ligde mücadele ettiği 48 sezonun sadece ikisinde (2002/03 & 1974/75) ilk üç iç saha karşılaşmasını galibiyetsiz geçti.
  • Konyaspor’un Deplasman Performansı: Konyaspor, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda oynadığı üç maçın ikisini kazandı. Lig tarihinde ilk dört deplasman maçında üç galibiyet aldığı bir sezon yaşamamış olan Konyaspor, bu başarıya ulaşmayı hedefliyor.
  • Trabzonspor’un Hücumda Zorlukları: Opta verilerine göre, Trabzonspor, 2014/15 sezonundan bu yana en düşük isabetli şut ve beklenen gol ortalamasıyla oynadığı sezonu geçiriyor. Bu sezon rakiplerine maç başına Konyaspor’dan (3.2) daha az isabetli şut şansı tanıyan sadece iki takım var: Kasımpaşa (2.5) ve Beşiktaş (2.6).
  • Anthony Nwakaeme’nin Performansı: Trabzonspor’un hücumda en etkili isimlerinden Anthony Nwakaeme, bu sezon Süper Lig'deki tek gol katkısını son iç saha maçında Kayserispor karşısında yaptı (asist). Konyaspor’a karşı oynadığı son dört maçta ise üç gole katkı sağladı (1 gol, 2 asist).
  • Konyaspor’un Golcüsü Pedrinho: Konyaspor’un deplasman maçlarında bu sezon üç gol atan Pedrinho, Fred ile birlikte en yüksek gol sayısına ulaşan isim oldu. Pedrinho, 2007/08 sezonundan bu yana Konyaspor formasıyla dört maçlık bir gol serisi yakalamak isteyen ikinci oyuncu olmayı hedefliyor.,

Trabzonspor Konyaspor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Papara Park’ta oynanacak karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Murat Tuğberk Curbay yapacak. Futbolseverler tarafından büyük merakla beklenen bu mücadele, beIN SPORTS 1 ekranlarından anlık olarak izlenebilecek.

Trabzonspor Konyaspor Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan, Pedro, Mendy, Denswil, Eren, Okay, Cham, Ozan, Visca, Dragus, Banza

Konyaspor: Slowik, Nikola, Bazoer, Adil, Guilherme, Jevtovic, Pedrinho, Ufuk, Ndao, Keyta, Umut

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yargıtay'dan çalışanları ilgilendiren emsal tazminat kararı

Yargıtay'dan çalışanları ilgilendiren emsal tazminat kararı