Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Yeniden aynı ruhla Ordu 'da

Yeniden aynı ruhla Ordu 'da

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılında, Uşak'ta Kurtuluş Savaşı'nın sembol görseli olan Cumhuriyet'i Biz Böyle Kazandık fotoğrafı canlandırıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeniden aynı ruhla Ordu 'da
KAYNAK: İHA

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında, Kurtuluş Savaşı'nın sembollerinden biri haline gelen "Cumhuriyet'i Biz Böyle Kazandık" adlı ünlü fotoğraf, Uşak'ta Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) tarafından sahnelendi. 1933 yılında Hüseyin Kazım Özler tarafından Uşak'ta çekilen bu tarihi fotoğraf, Milli Mücadele döneminin Anadolu insanını yansıtan ve tüm Türkiye'nin benimsediği bir sembol haline gelmiştir.

ordu22

OBBKT oyuncuları, "Cumhuriyet'i Biz Böyle Kazandık" fotoğrafının canlandırılması için özenle hazırlanan bir çalışma gerçekleştirdiler. Altınordu ilçesinde kentin farklı noktalarında sergilenen etkinlikte, oyuncular Milli Mücadele'nin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi zorlu şartlar altında kurulduğunu gösteri olarak sahnelediler. Gösteriye katılan vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler ve duygusal anlar yaşandı. Oyun, coşku ve alkışlarla karşılandı.

orduuu4

Gösterinin sona ermesinin ardından OBBKT oyuncuları ve yüzlerce kişi, marşlar eşliğinde Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı'na kadar yürüdüler, bu özel etkinliği coşkuyla kutladılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü vesilesiyle bu anlamlı olay, tarihi bir anıyı canlandırarak, Cumhuriyet'in önemini bir kez daha vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez çalışan ailelerin yanında! Çocuklar güvende

Kepez çalışan ailelerin yanında! Çocuklar güvende