Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat 831 yıllık Ulu Cami’de Mevlit programı düzenlendi

831 yıllık Ulu Cami’de Mevlit programı düzenlendi

Anadolu’nun en eski camilerinden Sivas Ulu Cami’de, Mevlit Kandili’nde özel bir program düzenlendi; camide dualar edildi, Kur’an sesleri yankılandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
831 yıllık Ulu Cami’de Mevlit programı düzenlendi
KAYNAK: İHA

Sivas’ın tarih kokan mekânlarından biri olan Sivas Ulu Cami'de Mevlit Kandili için özel bir program düzenlendi.

831 Yıllık Tarihi Camide Mevlit Kandili Programı

Sivas’ın en köklü dini yapılarından biri olan Sivas Ulu Cami, Mevlit Kandili’nde manevi bir atmosferin yaşanmasına ev sahipliği yaptı. Selçuklu döneminde inşa edilen ve eğik minaresi ile ünlü olan 831 yıllık camide, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından öğlen namazı öncesi mevlit okutuldu. Programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tarihi caminin duvarlarında Kur’an’ı Kerim’in sesleri yankılandı, cemaat ellerini semaya açarak dua etti ve ardından öğle namazını kıldı.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’nın Açıklamaları

Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Mevlit Kandili programı hakkında şu bilgileri verdi: “Türkiye genelinde 81 ilde Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak, vakfiyelerimize kaydı olan kutsal gün ve gecelerde gerekli dini programları düzenliyoruz. Bu Mevlit Kandili’nde de bu geleneğimizi devam ettiriyoruz. Mevlitlerin okutulması çeşitli algılara neden olsa da, bu tür etkinlikler kişinin manevi dünyasını güçlendirir ve kendinizi dinlemenize yardımcı olur. Eski camilerde manevi hazzı daha yoğun yaşarsınız. Bu nedenle, vakıf eseri olan Tarihi Ulu Cami’de bu programı düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Allah hayırlara vesile etsin.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nevşehir’de peribacalarının korunması için kritik toplantı yapıldı

Nevşehir’de peribacalarının korunması için kritik toplantı yapıldı