Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Sivas'ta 7 Ayda Üretilen Eşsiz Bıçak 70 Bin TL'ye Satışa Sunuldu

Sivas'ta 7 Ayda Üretilen Eşsiz Bıçak 70 Bin TL'ye Satışa Sunuldu

Sivas'ta bıçak ustası Emre Göçeri tarafından 7 ay süren titiz bir çalışmanın ardından üretilen ve Topkapı Sarayı'nın kılıçlarından esinlenilen bıçak, 70 bin TL'ye satışa sunuldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta 7 Ayda Üretilen Eşsiz Bıçak 70 Bin TL'ye Satışa Sunuldu
KAYNAK: İHA

Sivas'ta ünlü bir bıçak ustası, 7 aylık yoğun bir çalışmanın ardından benzersiz bir bıçak üretti. Emre Göçeri, Topkapı Sarayı'ndaki kılıçlardan ilham alarak tasarladığı bu bıçağın üzerine, el yapımı gravür işlemesi gerçekleştirdi. Bıçağın fiyatını ise 70 bin TL olarak belirledi.

Topkapı Sarayı'ndan İlham

Emre Göçeri, bıçağı tasarlama fikrinin Topkapı Sarayı ziyaretinden sonra ortaya çıktığını belirtti. Ziyaret sırasında Fatih Sultan Mehmet’in kılıcını incelediğinde, bu tür bir çeliğin gerekliliğini fark ettiğini ifade eden Göçeri, "Dövme bir çelik yapmamız gerektiğini düşündük ve böylece eşsiz bir bıçak yapmaya karar verdik," dedi.

100 Yıllık İşlemeler Kullanıldı

Göçeri, dedesinin 100 yıl önceki bıçak işlemelerini incelediğini ve bu eski tekniklerle bıçağı işlediğini belirtti. "Makine gravürleri yerine, eski usul el yazması oyma kalemlerle işlemeyi tercih ettik. Bu, bıçağa benzersiz bir değer kattı," şeklinde konuştu.

Tamamen El İşçiliği

Bıçağın sapında manda boynuzu kullanıldığını açıklayan Göçeri, bu malzemenin 22 yıl boyunca kurumasını beklediğini ve bıçağın sapında kullanılan manda boynuzunun nadir ve değerli olduğunu belirtti. Göçeri, “Çeliği kadar manda da antika ve dişi manda boynuzu olması gerekiyor. Bu özellikleri nedeniyle bıçağımız oldukça özel,” dedi.

Minyatürleri 40 Günde Yapılıyor

Göçeri, bıçağın minyatürlerinin bile 40 günde yapıldığını belirtti. Bıçağın üretim sürecinin yaklaşık 7 ay sürdüğünü ifade eden Göçeri, Topkapı Sarayı'na iki kez gidip detaylı incelemelerde bulunduğunu ve bu süreçte yaklaşık 55 gün eğitim aldığını söyledi.

Fiyatlandırma ve Yorumlar

Bu benzersiz bıçağın fiyatı hakkında açıklamalarda bulunan Göçeri, “İlk teklif 50 bin TL oldu ama biz 70 bin TL olarak belirledik. Bazı insanlara bu fiyat yüksek gelebilir, ama bu bıçak gerçekten çok özel ve zorlu bir sürecin ürünü,” dedi. Göçeri, ülkenin protokol kısmına da gösterdikleri bıçağın beğenildiğini fakat benzerini yapabilecek bir ürün olmadığı için hediye edemediklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de kadın kurye yaşadığı zorlukları anlattı!

Mersin'de kadın kurye yaşadığı zorlukları anlattı!