Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Güneş Batarken Atatürk Silüeti Ortaya Çıkıyor

Güneş Batarken Atatürk Silüeti Ortaya Çıkıyor

Ardahan'ın Damal ilçesinde, Karadağlar'ın eteğine düşen gölgeyle oluşan Atatürk silüeti, her yıl temmuz ayında binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Silüeti görmek isteyenler, 17.50-18.10 saatleri arasında bölgedeki seyir terasında toplanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güneş Batarken Atatürk Silüeti Ortaya Çıkıyor
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Ardahan'ın Damal ilçesinde, Karadağlar'ın eteğine düşen gölgeyle oluşan Atatürk silüeti, bu yıl da meraklılarıyla buluştu.

Gören Herkes O Anı Ölümsüzleştiriyor

Bir süredir devam eden güneşli havayı değerlendirenler, Atatürk silüetini izlemek ve görüntülemek için bölgeye akın etti. Seyir terasına çıkan ziyaretçiler, bu eşsiz doğa olayını ölümsüzleştirmek için fotoğraf ve video çekti. İstanbul'dan gelen Soner Doğan, "Bu doğa olayını gerçekten izlemek lazım. Herkese tavsiye ediyorum. Bizzat izlemek çok etkili oluyor," dedi. Ailesiyle birlikte silüeti izlemeye gelen 12 yaşındaki Gökçe Karagül ise, gölgenin oluşumunu ilk kez izlediğini belirtti.

640Xauto-1

1954'te Fark Edildi

Atatürk silüeti, 1954 yılında Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından keşfedildi. Erdoğan Kumru'nun 1975'te çektiği silüet fotoğrafını Genelkurmay Başkanlığına göndermesiyle bu doğa olayı tüm Türkiye'de duyuldu. Haziran ayından başlayarak temmuz sonuna kadar, bulutsuz günlerde saat 17.50-18.10 arasında görülebilen Atatürk silüeti, 1995 yılından itibaren her yıl temmuz ayında düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" ile kutlanıyor. Silüet, temmuz ayının sonuna kadar görülebilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gece başlayan yangın Antalya'yı sardı

Gece başlayan yangın Antalya'yı sardı