Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Asırlık çınarların gölgesinde tarihi bir miras

Asırlık çınarların gölgesinde tarihi bir miras

'Çınarlı Cami', tarihi ve asırlık çınar ağaçlarıyla öne çıkıyor. 1826 yılında inşa edilen cami, 1999 depremi ve yangınlara rağmen ayakta kalmayı başarmış.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asırlık çınarların gölgesinde tarihi bir miras
KAYNAK: İHA

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan 'Çınarlı Cami', hem tarihi geçmişi hem de 200-600 yıllık asırlık çınar ağaçlarıyla dikkat çekiyor.

1826 Yılında İnşa Edilen Urgancı Ahmet Çelebi Camii

İzmit'te İnönü Caddesi Baç mevkisinde yer alan ve halk arasında "Çınarlı Cami" olarak bilinen Urgancı Ahmet Çelebi Camii, 1826 yılında Urgancı Ahmet tarafından mescit olarak inşa edildi. Zamanla yapılan eklemelerle cami haline gelen bu tarihi yapı, 1999 Marmara Depremi ve iki büyük yangına tanıklık etmiştir. Cami, 2018'de riskli bulunarak ibadete kapatılmış ve restorasyon sürecine alınmıştır. Restorasyon çalışmaları sonucunda 2021 yılında aslına uygun şekilde yeniden ibadete açılmıştır.

200 ila 600 Yıllık Çınar Ağaçları Bahçeyi Süsleyen Doğal Varlıklar

Caminin bahçesinde bulunan ve çevresi mermer taşlarla çevrili olan 200 ila 600 yıl arasında değişen yaşlara sahip çınar ağaçları, yaz aylarında ziyaretçilere dinlenme imkanı sunmaktadır. Vakıflar tarafından korunan bu ağaçlar, gölge ve serinlik sağlayarak cemaat ve vatandaşların keyifli vakit geçirmesine olanak tanımaktadır.

Çınar Ağaçları, Cemaatin Velinimetleri Arasında

Çınarlı Cami Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Uysun, çınar ağaçlarının tarihi önemine vurgu yaparak, "Çınar ağacı bizim için bir velinimet. Halk olarak burada oturup gölgesinden yararlanıyoruz, çayımızı, kahvemizi içiyoruz" şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden Serkan Binnaz ise caminin temizliği ve estetiğine dikkat çekerek, "Çınar ağaçlarımız çok büyük, çok güzel. Muhitimiz ve camimiz gerek temizliğiyle, gerek dekorasyonuyla olsun her şeyiyle çok güzel. Herkese gelin, görün derim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Dalaman'da bal üreticilerine destek: Sözleşmeli üretim modeli

Muğla Dalaman'da bal üreticilerine destek: Sözleşmeli üretim modeli