Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’den Ekrem İmamoğlu’na Tam Destek

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’den Ekrem İmamoğlu’na Tam Destek

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek vererek, "Ekrem İmamoğlu yalnız yürümez" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’den Ekrem İmamoğlu’na Tam Destek
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, son günlerde hakkında siyasi yasak getirileceği konuşulan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek açıklamasında bulundu. Başkan Demir, İmamoğlu'na yönelik bu iddialara sert çıkarak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda İmamoğlu'nun arkasında duracağını ifade etti.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’den Ekrem İmamoğlu’na Tam Destek

“Ekrem İmamoğlu yalnız yürümez”

Başkan Faruk Demir, sosyal medya paylaşımında, İmamoğlu'nu Serhat Ardahan'ın hemşehrisi olarak nitelendirerek, "Ekrem İmamoğlu yalnız yürümez" dedi. Paylaşımında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da benzer yöntemlerle engellenmeye çalışıldığını hatırlatan Demir, halkın bir lideri benimsediğinde tüm engelleri aşacağını belirtti.

Demir, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “2019 İBB seçimleri iptal edildi, ne oldu? Halk birini bağrına basmış ve tutmuşsa, geçmiş olsun. 16 milyon İstanbullu ve Anadolu, başkanımız Ekrem İmamoğlu'nu bir yere yazmış. Siz onu engellemeye çalıştıkça daha da büyüyecek.”

“20 yıllık yoldaşlığımız sonsuza dek sürecek”

Faruk Demir, İmamoğlu ile olan dostluğunun CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı dönemine dayandığını belirterek, 20 yıllık yoldaşlıklarının sonsuza dek süreceğini ifade etti. Demir, İmamoğlu’na olan desteğini şu sözlerle dile getirdi: “Başkanımla, henüz CHP Beylikdüzü ilçe başkanımız iken başlayan 20 yıllık yoldaşlığımız sonsuza dek devam edecek. Yanındayım. Ardahan'dan sonsuz selamlar, saygılar."

Ekrem İmamoğlu Siyasi Yasak Davası Nedir?

Ekrem İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak davası, 2019 yerel seçimlerinin ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik ifadeleri nedeniyle açılmıştır. İmamoğlu, YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi üzerine yaptığı bir konuşmada, bu kararı eleştirmiş ve kullandığı bazı ifadeler tartışmalara neden olmuştur. İmamoğlu’nun bu açıklamaları nedeniyle "kamu görevlilerine hakaret" suçlamasıyla hakkında dava açılmıştır.

Ekrem İmamoğlu hakkında açılan bu davada, yargılanan suçlama, kamu görevlilerine hakaret olarak tanımlanmış olup, İmamoğlu'nun bu suçlamadan mahkum edilmesi halinde siyasi yasak da gündeme gelebilir. Eğer mahkeme, İmamoğlu'nun bu suçu işlediğine karar verirse, Türk Ceza Kanunu'na göre İmamoğlu'na belirli bir süre kamu görevinden men ve siyasi yasak getirilebilir.

İmamoğlu'na yönelik yargı süreci, Türkiye’de siyasi atmosferi oldukça etkileyen bir konu haline gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve birçok muhalefet partisi, İmamoğlu’na yönelik bu dava sürecini "siyasi bir manevra" olarak değerlendirirken, İmamoğlu ve destekçileri, İstanbul seçimlerinde elde ettiği başarıdan sonra benzer örneklerde olduğu gibi siyasi engellemelere maruz kaldığını savunuyor.

Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamalarda, kullandığı ifadelerin YSK üyelerine yönelik olmadığını, siyasi rakipleri tarafından yanlış yorumlandığını ve hukuki sürecin haksız yere sürdüğünü ifade etmektedir. İmamoğlu, "siyasi yasak" tehdidi karşısında, halkın desteğinin arkasında olduğunu sık sık dile getirmekte ve bu sürecin kendisini daha da güçlendirdiğini belirtmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Kıyıya Vuran Yunus Tatilciler Tarafından Kurtarıldı

Manavgat'ta Kıyıya Vuran Yunus Tatilciler Tarafından Kurtarıldı