Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Erzurum'da kukla sanatı canlanıyor

Erzurum'da kukla sanatı canlanıyor

Erzurum'da kukla sanatının yaşatılması için 'İbiş'in Define Avı' oyunu sahnelenecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erzurum'da kukla sanatı canlanıyor
KAYNAK: İHA

Erzurumlu kukla ve karagöz temsilcisi Oğuzhan Vartolioğlu, Türkiye'de pek az kişi tarafından icra edilen kukla sanatını canlandırmaya devam ediyor. Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) üyesi olan Vartolioğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi desteğiyle sahneleyeceği 'İbiş’in Define Avı' adlı oyun ile sanatseverlerle buluşacak.

Erzurum'da kukla sanatı canlanıyor

Geleneksel Türk kukla sanatının bir örneği olan oyun, Kenan Çinici tarafından kaleme alındı. Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve kukla sanatçısı Oğuzhan Vartolioğlu'nun yönetmenliğinde sahnelenecek olan oyunun kostüm tasarımı ve uygulaması Elif Özhancı'ya ait olacak. Işık ve müzik kumanda ise Emre Çelik tarafından gerçekleştirilecek. Oyunda kuklaları Oğuzhan Vartolioğlu ile Bedir Taha Önder canlandıracak.

Oyunun konusu

Her pazar saat 14.00'te Medya Sanat Evi sahnesinde sergilenecek olan 'İbiş’in Define Avı' adlı oyunun konusu, İbiş'in dedesinin rüyasında evde bir sandık olduğunu ve içinde büyük bir hazine bulacaklarını öğrenmesiyle başlıyor. İbiş, dedesinin rüyasını gerçekleştirmek için sandığı aramaya koyuluyor. Seyirciler, sandıkta İbiş'i nelerin beklediğini öğrenmek için oyunu izlemeye davet ediliyor.

Erzurum'da kukla sanatı canlanıyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmaniye'de Amanos Dağları'nın karlı yollarını can dostları için aştılar

Osmaniye'de Amanos Dağları'nın karlı yollarını can dostları için aştılar