Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Kırklareli Yayla Şenliklerinde Kültürler Buluştu

Kırklareli Yayla Şenliklerinde Kültürler Buluştu

Kırklareli’nde 15. kez düzenlenen Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri'nde, Boşnak ve Pomak kültürüne özgü lezzetler katılımcılarla buluştu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kırklareli Yayla Şenliklerinde Kültürler Buluştu
KAYNAK: İHA

Kırklareli’nde “Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri” bu yıl 15. kez düzenlendi. Şenlikler çerçevesinde, Boşnak ve Pomak kültürüne ait geleneksel yemek ve tatlılar katılımcılara tanıtıldı. Bir otelin bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, farklı kültürlerin zengin gastronomik mirası sergilendi.

Lezzetlerin Büyüleyici Dünyası

Etkinlikte, Boşnak mutfağına özgü dizmana ve Pomak mutfağının meşhur tatlısı brakana büyük ilgi gördü. “Göçmen böreği” olarak da bilinen dizmana, özel bir hamurla hazırlanarak katılımcılara sunuldu. Brakana tatlısı ise coğrafi işaretli olmasıyla dikkat çekti. Bu tatlı, incecik açılan yufkaların arasında yer alan ceviz ve şerbetin muhteşem uyumuyla adeta damaklarda iz bıraktı.

Farklı Tatlarla Gelen Gelenek

Pomak kültürüne özgü bir diğer yemek olan kapama, etkinlikte katılımcılarla buluşturuldu. Haşlanmış tavuk butlarının pilavla birlikte sunulduğu bu yemek, katılımcılardan tam not aldı. Ayrıca, mısır unuyla yapılan ve pekmezle tüketilen “kaçamak” da şenliklerin vazgeçilmez tatları arasında yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Erdal Beşikçioğlu 5 sahipsiz köpeği belediyeye atadı

Başkan Erdal Beşikçioğlu 5 sahipsiz köpeği belediyeye atadı