Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Body Worlds sergisi İstanbul'da Kapılarını Açıyor

Body Worlds sergisi İstanbul'da Kapılarını Açıyor

Hupalupa Expo, dünyaca ünlü Body Worlds Animal Inside Out sergisini İstanbul’a getiriyor. Sergide, doğal yollarla hayatını kaybeden canlıların iç dünyası bilim meraklılarıyla buluşuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Body Worlds sergisi İstanbul'da Kapılarını Açıyor
KAYNAK: İHA

Dünyanın dört bir yanındaki bilim meraklılarının ilgisini çeken Body Worlds Animal Inside Out, nihayet İstanbul'da sergilenmeye başlıyor. Hupalupa Expo tarafından düzenlenen bu benzersiz sergi, 18 Eylül - 30 Eylül tarihleri arasında Cevahir AVM’de sanat ve bilimi bir araya getiriyor. Alman anatomist Gunther von Hagens tarafından geliştirilen plastinasyon tekniği sayesinde, doğal yollarla ölen hayvanların bedenleri kas ve iskelet sistemleri detaylı bir şekilde incelenebilecek.

Plastinasyon tekniği ile gerçek hayvan anatomisi

Serginin merkezinde yer alan plastinasyon tekniği, bilim dünyasında devrim niteliği taşıyor. Bu teknik sayesinde ölen hayvanların bedenleri kimyasal bir süreçle korunuyor ve detaylı bir şekilde sergilenebiliyor. Sergi kapsamında boz ayı, köpek balığı, dişi fil Samba gibi farklı türlerden hayvanlar, kas yapıları, iskelet sistemleri ve damarlarıyla birlikte bilimsel olarak incelenmek üzere sergileniyor. Sergide ayrıca hamile bir keçinin anatomisi de izleyicilerin dikkatine sunuluyor.

100'den fazla hayvan bedeni sergileniyor

Body Worlds Animal Inside Out sergisi, 3,2 ton ağırlığındaki dişi fil Samba'dan ren geyiğine kadar 100’den fazla gerçek hayvanın anatomisini gözler önüne seriyor. Bu hayvanların iç yapıları, kasları, iskelet sistemleri ve damarları, sanatsal bir bakış açısıyla sunuluyor. Sergiyi ziyaret edenler, devasa hayvanlardan en küçük detaylara kadar her şeyi inceleme fırsatı bulacak.

Biletler satışta

Cevahir AVM’de gerçekleşecek olan bu etkileyici sergiye giriş yapmak isteyenler, biletlerini Türkiye’nin önde gelen etkinlik platformu Biletinial üzerinden satın alabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü TV sunucusu Arto'nun Babası Hayatını Kaybetti

Ünlü TV sunucusu Arto'nun Babası Hayatını Kaybetti