Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Denizli Büyükşehir Belediyesi 36. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi 36. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 36.'sını düzenleyeceği Uluslararası Tiyatro Festivali ile tiyatroseverleri heyecanlandırıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi 36. Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor
KAYNAK: İHA

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 36.'sı düzenlenecek olan Uluslararası Tiyatro Festivali, 23-29 Eylül tarihleri arasında tiyatroseverleri buluşturacak. 3'ü yurtdışından olmak üzere toplamda 18 tiyatro grubu, 26 oyun sahneleyecek. Festivalin korteji 23 Eylül'de saat 17.00'de Denizli Valiliği önünden başlayarak Delikliçınar Meydanı'nda sona erecek. Burada açılış töreni ve sokak gösterileriyle festivalin startı verilecek. Bu yıl festivalde 175 tiyatro oyuncusu sahne alacak, birçok sanatçı festivali yakından takip edecek.

Köylerde ilk kez tiyatro sahnelenecek

Bu yılki festivalde bir yenilik olarak ilk kez köylerde tiyatro oyunları sahnelenecek. Merkezefendi-Eskihisar, Pamukkale-Aşağışamlı, Honaz-Dereçiftlik ve Acıpayam-Ucarı köylerinde tiyatroseverlerle buluşacak olan oyunlar, sanatın her köşeye ulaşmasını sağlayacak. İlçe merkezlerinde de çeşitli oyunlar sahnelenecek. Acıpayam, Sarayköy ve Çivril ilçelerinde 3 farklı oyun tiyatroseverlerle buluşacak.

Tiyatroseverlere özel etkinlikler

Festival süresince Denizli’deki tiyatroseverlere yönelik özel etkinlikler düzenlenecek. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunların yanı sıra, Pınar Baha Anadolu Lisesi ve Yaşar Kımıl Fen Lisesi’nde öğrencilere özel gösterimler yapılacak. Festivalin açılış oyunu, 23 Eylül'de saat 20.30'da Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan "Söz Veriyorum" adlı eser olacak.

Ünlü tiyatro oyuncuları Denizli'de

Festivalin önemli etkinliklerinden biri de tiyatro dünyasının sevilen isimlerinin katılacağı söyleşiler olacak. Özellikle televizyon ekranlarında da büyük ilgi gören "Çok Güzel Hareketler Bunlar" adlı yapımın başarılı oyuncuları Yeşim Dursun ve Beste Bilir, 24 Eylül Salı günü Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde Denizlili hayranlarıyla buluşacak. Oyuncular, tiyatro ve televizyon dünyası üzerine merak edilenleri yanıtlayacak.

Başkan çavuşoğlu’ndan festivale davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, festivalin sürdürülmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Denizli’nin kültür ve sanat şehri kimliğini pekiştiren bu tür organizasyonları desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Çavuşoğlu, “Bu güzel şehrin sokaklarında sanat ve kültürü yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Tüm halkımızı bu güzel oyunları izlemeye davet ediyorum” dedi.

Tiyatroseverler bilgiye nasıl ulaşacak?

Festivalle ilgili detaylı bilgiye ve bilet rezervasyonlarına Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden ulaşılabilecek. https://ebilet.denizli.bel.tr/ adresinden oyun tarihinden bir gün önce bilet işlemleri yapılabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Topçam Mesire Alanı Çöplüğe Döndü

Antalya Topçam Mesire Alanı Çöplüğe Döndü