Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Amasra'ya Gelen Rus Turist Sayısı 68 Bini Aştı

Amasra'ya Gelen Rus Turist Sayısı 68 Bini Aştı

Bartın'ın Amasra ilçesi, Rusya'dan gelen kruvaziyer turizmi ile dikkat çekiyor. Astoria Grande gemisiyle bu yıl ilçeye gelen turist sayısı 68 bini aştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amasra'ya Gelen Rus Turist Sayısı 68 Bini Aştı
KAYNAK: İHA

Bartın'ın Amasra ilçesi, Rusya'dan düzenlenen kruvaziyer turları ile yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden 93 metre uzunluğundaki Astoria Grande gemisi, Amasra Limanı'na 56. kez yanaştı. Bu seferle birlikte Amasra'ya gelen turist sayısı 68 bin 363 kişiye ulaştı. Sabah saatlerinde limana demir atan gemi, 1.031 yolcu ve 446 mürettebat ile ilçeye renk kattı.

Amasra’nın doğal güzellikleri büyülüyor

Rus turistler, Amasra'nın doğası, temiz denizi ve tarihi güzellikleriyle büyüleniyor. Turistler, Amasra Kalesi, Çekiciler Çarşısı, Kemere Köprüsü gibi tarihi yapıları ziyaret ederken, bazı turist grupları Karabük'ün Safranbolu ilçesine düzenlenen turlara katılarak UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki bu eşsiz kenti de görme fırsatı buldu. Safranbolu'nun tarihi evleri, dar sokakları ve kültürel mirası, turistlerin ilgisini çekiyor.

En çok tercih edilen duraklar: Amasra ve İstanbul

Astoria Grande gemisiyle Türkiye'ye gelen turistler arasında yapılan anketlerde, en çok beğenilen limanlar arasında Amasra ve İstanbul ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle Amasra’nın sessizliği, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri, turistlerin tercih sebebi olarak öne çıkıyor. Kruvaziyer turları kapsamında Sinop, Samsun ve Trabzon gibi Karadeniz limanları yeterli talep görmezken, İstanbul ve Amasra turları her seferde yer alıyor.

Kruvaziyer turları Amasra’yı canlandırıyor

Astoria Grande’nin bu yıl düzenlediği 23 seferde Amasra'ya gelen turist sayısı 32 bin 92 kişiye ulaştı. Yılın son iki ayında 3 sefer daha yapılması planlanıyor ve bu sayının 70 bini aşması bekleniyor. Bu yıl ise toplamda 35 bin turist Amasra'yı ziyaret etmiş olacak. Astoria Grande, Amasra turunun ardından Bodrum, Marmaris, Antalya, Alanya, İzmir, Kocaeli ve İstanbul turlarına devam ederek Soçi Limanı'na geri dönecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya DOB, "Rapunzel" Çocuk Operasını Sahneye Taşıyor

Antalya DOB, "Rapunzel" Çocuk Operasını Sahneye Taşıyor