Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat İlber Ortaylı'dan çağrı: Zeytinlik alın zeytin yetiştirin

İlber Ortaylı'dan çağrı: Zeytinlik alın zeytin yetiştirin

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde lansmana katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, zeytinliklerin korunması gerektiğine dikkat çekerek önemli tavsiyelerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlber Ortaylı'dan çağrı: Zeytinlik alın zeytin yetiştirin
KAYNAK: İHA

82 yaşındaki Aynur Sucu'nun yazdığı “Aynur Teyze’den 2 Yaka / 50 Lezzet” adlı kitabın lansmanı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gerçekleştirildi. Kitap tanıtım gecesine Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, ünlü iş insanı Halis Komili, gazeteci Nedim Atilla, sunucu Alp Kırşan ve efsane futbolcu Bülent Korkmaz gibi tanınmış isimler katıldı.

İlber Ortaylı'dan Zeytinlikleri Koruma Çağrısı

Kitabın lansmanında konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, bölgedeki zeytinliklerin giderek azaldığını vurgulayarak, "Ayvalık ve çevresi çok fena bir şekilde binalaşıyor, çok fena turizmleşiyor. Zeytinlikler tahrip ediliyor, bu milli bir felakettir. Hepiniz zeytinlik alın ve zeytin yetiştirin" dedi. Ortaylı, Ayvalık’ın zeytin zenginliği bakımından İspanya’dan geri kalmadığını, ancak bu değerin yeterince bilinmediğini belirtti.

Ege’nin Zengin Mutfak Kültürü bu Kitapta

Yunanistan'ın Girit ve Midilli adalarından mübadele döneminde Ayvalık’a gelen mübadillerin Akdeniz Mutfağı'na ait 50 önemli yemeğinin tariflerini içeren Aynur Teyze’den 2 Yaka / 50 Lezzet kitabı, Ayvalık İl Halk Kütüphanesi’nde tanıtıldı. Kitabın önsözünü kaleme alan Ortaylı, Ayvalık’ın tarihsel ve kültürel zenginliğine vurgu yaparak, burada bir sosyal bilimler enstitüsünün kurulması gerektiğini ifade etti.

"Zeytin Festivali Ayvalık’ta da Düzenlenmeli"

Ortaylı, Akhisar’da düzenlenen zeytin festivali gibi bir organizasyonun Ayvalık’ta da yapılmasını önerdi. "Bu tip zeytin seminerlerini yıllarca yapmak zor, ama imkânsız değil. O günleri görebildiğimde daha mutlu olacağım" diye konuştu.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da aranması olan taksi sürücüsü kovalamaca sonrası yakalandı

Antalya'da aranması olan taksi sürücüsü kovalamaca sonrası yakalandı