Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Dünyanın Merkezinden Güney Kore’ye Eserler Sergileniyor

Dünyanın Merkezinden Güney Kore’ye Eserler Sergileniyor

Çorum Müzeleri'ndeki 212 Hitit eseri, Güney Kore'nin Gimhae şehrinde sergilenmeye başlandı. Sergi, Çorum’un kültürel tanıtımına önemli katkı sağlayacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Dünyanın Merkezinden Güney Kore’ye Eserler Sergileniyor
KAYNAK: İHA

Çorum Müzeleri'ndeki 212 Hitit eseri, Güney Kore'nin Gimhae şehrinde sergilenmeye başlandı. Bu sergi, Çorum’un kültürel tanıtımına ve turizmine önemli katkı sağlayacak.

Protokol imzalandı 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gimhae Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Çorum’daki Hattuşa, Boğazkale, Alacahöyük ve Çorum Müzesi'nde yer alan Hititlere ait 212 parça arkeolojik eser, 07 Ekim 2024 tarihinden itibaren Güney Kore'nin Gimhae Ulusal Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. Serginin açılışı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

Seul’de de sergilenecek

Gimhae’de başlayan sergi, Güney Kore başkenti Seul’de de devam edecek. Hitit eserlerinin, 02 Şubat 2025 tarihine kadar Seul Ulusal Müzesi’nde sergileneceği bildirildi. Bu sergi, Çorum’un kültürel mirasını uluslararası alanda tanıtma açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da düğün dönüşü 22 kişinin yaralandığı kazadan kötü haber

Antalya'da düğün dönüşü 22 kişinin yaralandığı kazadan kötü haber