Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Van'da aşiret düğünü! Geline 4 kilo altın damada 10 milyon TL takıldı

Van'da aşiret düğünü! Geline 4 kilo altın damada 10 milyon TL takıldı

Van'da düzenlenen geleneksel aşiret düğününde, Üzeyir Teke ve Hasret Bilici, 4 kilo altın ve 10 milyon TL'lik takılarla evlendi. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Van
Haberleri
Van'da aşiret düğünü! Geline 4 kilo altın damada 10 milyon TL takıldı
KAYNAK: İHA

Van'da düzenlenen geleneksel aşiret düğününde, görkemli bir törenle Üzeyir Teke ve Hasret Bilici dünyaevine girdi. Düğünde geline 4 kilo altın, damada ise 10 milyon TL takı takıldı.

Renkli düğün merasimi

Van'daki Ertoşi aşiretinin Ezdinan kolu ile Pinyanişi aşiretine mensup çiftin düğünü, renkli görüntülerle hafızalara kazındı. Üzeyir Teke ve Hasret Bilici'nin düğününe yaklaşık 7 bin davetli katıldı. Düğünde 200 küçükbaş hayvan kesilerek onlarca kazanda pişirildi, tonlarca etli yemek misafirlere sunuldu.

7 bin kişilik dev düğün

Düğüne yurt içi ve yurt dışından aşiret liderleri, kanaat önderleri, STK başkanları ve iş adamları gibi birçok önemli isim katıldı. Yaklaşık 7 bin kişilik bu büyük düğünde, düğün boyunca halaylar çekildi ve davetliler takı törenine katıldı. Geline tam 4 kilo altın takılırken, damada ise tam 10 milyon TL para takıldı. Saatlerce süren bu görkemli takı töreni, halaylar sırasında da devam etti. Toplanan paralar, bavullara konularak taşındı.

Damat ağabeyinden açıklama

Damadın ağabeyi iş adamı Sami Teke, düğüne katılanlara teşekkür etti. Teke, “Düğünümüze uzaktan ve yakından, yurt dışından katılım sağlayan bütün dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Düğünümüze yaklaşık 7 bin davetli katıldı ve damada 10 milyon TL para takıldı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Esenyurt'ta Sokakta Çırılçıplak Dolaşan Kişi Yakalandı

Esenyurt'ta Sokakta Çırılçıplak Dolaşan Kişi Yakalandı