Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Amasra Halk Plajında Karaya Oturan Vapur Restoran Kurtarıldı

Amasra Halk Plajında Karaya Oturan Vapur Restoran Kurtarıldı

Amasra'da karaya oturan Şehit Necati Gürkaya adlı vapur restoran, heyecan dolu bir operasyonla kurtarılarak limana yanaştırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amasra Halk Plajında Karaya Oturan Vapur Restoran Kurtarıldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bartın’ın Amasra ilçesinde, halk plajında karaya oturan Şehit Necati Gürkaya adlı vapur restoran, yaklaşık 1,5 saat süren heyecan dolu bir operasyonla kurtarılarak limana yanaştırıldı. Olay, Amasra Limanı'nda demirli olan vapurun, çapa değiştirmek amacıyla hareket etmesi sonucu diferansiyelinin kilitlenmesiyle gerçekleşti. Sahil güvenlik ve yerel ekipler, günler süren çalışmalar sonucunda başarılı bir operasyonla vapuru karaya yanaştırdı.

Vapur Neden Karaya Oturdu?

Yaklaşık 10 yıldır Amasra Limanı'nda demirli bulunan Şehit Necati Gürkaya isimli vapur restoran, dün çapa değiştirmek amacıyla hareket ettikten sonra diferansiyelinin kilitlenmesi sonucu halk plajında karaya oturdu. İlk olarak balıkçı tekneleri ile kurtarılmaya çalışılan vapur, tüm çabalara rağmen plajdan çıkarılamadı. Havanın kararması nedeniyle operasyona ara verildi ve ertesi güne plan yapıldı.

Vapur Kurtarma Operasyonu Nasıl Gerçekleşti?

Bugün sabah saatlerinde, sahil güvenliğe ait dalgıçlar vapurun omurgasında inceleme yaptı. Alt kısmında herhangi bir hasarın bulunmadığını tespit eden ekipler, operasyonun startını verdi. Liman Başkanlığı ve sahil güvenlik ekiplerinin organizesiyle vapur, Zonguldak'tan çağrılan bir römorköre halatla bağlandı. Balıkçı tekneleri ve sahil güvenlik botları eşliğinde römorkör tarafından çekilen vapur, başarılı bir şekilde plajdan kurtarıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren bu operasyon sonucunda vapur, liman bölgesine yanaştırıldı.

Limana Yanaştırılan Vapura Alıkoyma Kararı

Operasyonun ardından limana başarıyla yanaştırılan vapur hakkında alıkoyma kararı verildi. Polis ve sahil güvenlik ekipleri, kira sözleşmesi de biten vapura çıkarak kaptan N.Y. ve yanında bulunan 3 genci tahliye etti. Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Zonguldak Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yarbay Yavuz ve Amasra Liman Başkanı Haydar Gökçe, operasyonu bizzat yerinden yönetti.

Römorkör ile Cide'ye Sevk Edilecek

Vapur, son kontrollerin ardından römorkör yardımıyla Kastamonu’nun Cide ilçesindeki limana çekilerek belediyeye iade edilecek. Sahil güvenlik dalgıçları tarafından vapurun alt kısmı bir kez daha kontrol edilecek ve herhangi bir sorun tespit edilmediği takdirde sevk işlemi başlatılacak.

Kaptan ve Gençler Hakkında İşlem Başlatıldı

Olayın ardından kaptan N.Y. ve yanındaki 3 genç hakkında işlem başlatılacağı öğrenildi. Kurtarma çalışmalarını izleyen Amasra halkı, cep telefonlarıyla operasyonun her anını kaydetti. Yaşanan olay, ilçede büyük bir heyecan yaratırken, yüzlerce kişi bu kurtarma operasyonunu sahilden canlı olarak izledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TES-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu Antalya'da Üyelerle Buluştu! "Bıçak Kemiğe Dayandı"

TES-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu Antalya'da Üyelerle Buluştu! "Bıçak Kemiğe Dayandı"