Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Akdeniz Üniversitesi 100. Yılı gururla sergileyecek

Akdeniz Üniversitesi 100. Yılı gururla sergileyecek

Akdeniz Üniversitesi'nde 25 Ekim'de Antalya'da gerçekleştirilecek sergi, Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne sanatın gelişimini gözler önüne serecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz Üniversitesi 100. Yılı gururla sergileyecek
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Antalya'da, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılı ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 25. Kuruluş Yılları kapsamında "100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti" başlıklı bir sanat sergisi düzenlenecek.

Sergi, 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 15:00'da Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda açılacak. Sergide, fakültenin öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin eserleri yer alacak.

Serginin küratörlüğünü Doç. Umut Kayapınar ve Dr. Öğr. Üyesi Selda Özturan üstleniyor.

Serginin açılışı öncesinde, aynı gün saat 13:00'te Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda "Cumhuriyet Öncesi ve Sonrasında Kadın ve Sanat" konulu bir konferans düzenlenecek. Konferansın konuşmacısı, minyatür sanatçısı Günseli Kato olacak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 25. YILINI KUTLUYOR

Bu yılın aynı zamanda Güzel Sanatlar Fakültesi’nin de 25. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu, “Bu yılın önemine binaen Rektörlüğümüz himayelerinde 2023-2024 Akademik yılı içerisinde, Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı ana başlığı altında, Cumhuriyet ve sanat alanındaki ilkler, plastik sanatlara, müzik, kadın, nevruz, gençlik gibi Cumhuriyetle ilişkilendirdiğimiz alt başlık ve güncel temalar çerçevesinde uluslararası jürili karma sergiler, heykel sempozyumu, paneller ve müzikal dinletiler gibi çok sayıda etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz. Sergimiz geniş bir takvime yayılan çok sayıdaki etkinliğin bir ilk adımı olarak görülmelidir.” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET ÖNCESİ VE SONRASINDA KADIN VE SANAT KONFERANSI

Akdeniz Üniversitesi’nde Cumhuriyetin 100. Yılında “Cumhuriyet Öncesi ve Sonrasında Kadın ve Sanat” Konferansı düzenlenecek.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 25. kuruluş yıllarını kutlamak üzere çeşitli sanat etkinlikleri planlandı. Bu kapsamda Cumhuriyet Öncesi ve Sonrasında Kadın ve Sanat konulu konferans sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Minyatür sanatçısı Günseli Kato’nun konuşmacı olarak katılacağı konferans 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 13.00’de Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'dan tarihi forma şovu: Dudak uçuklatan tutar!

Galatasaray'dan tarihi forma şovu: Dudak uçuklatan tutar!