Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat Adana Cumhuriyet kutlamaları 100 yılın ışığında!

Adana Cumhuriyet kutlamaları 100 yılın ışığında!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. Yıl kutlamalarını 22-29 Ekim tarihlerinde coşkuyla gerçekleştiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Cumhuriyet kutlamaları 100 yılın ışığında!

Konserler, saat 19.23'te başlayacak yürüyüşler ve konferanslar gibi etkinliklerle Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yılını kutlama hazırlıkları sürüyor.

Tarihçi ve yazar Sinan Meydan, "100. Yılda Cumhuriyet" konulu bir konferans verdi. Bu etkinliğe yoğun ilgi vardı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, katılımcılara seslendi ve Kurtuluş Savaşı'nı, Cumhuriyetin kuruluş sürecini ve Mustafa Kemal Atatürk'ün zorluklarla dolu mücadelesini belge ve fotoğraflarla anlatan Sinan Meydan'a teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle andı ve Cumhuriyetin 100. yılını kutladı.

Konferansa başlarken Cumhuriyetin Türk Milleti'ne miras kaldığını vurgulayan Sinan Meydan, vatanın atalar ve şehitlerin fedakarlığıyla oluştuğunu ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin kalıcı olacağını söylediğini hatırlattı. Ayrıca, bu milletin her zaman Atatürk'ü içinden çıkardığını belirtti.

Sinan Meydan, Adana'nın Kurtuluş Savaşı'nın ve Cumhuriyetin ilk adımlarının atıldığı bir şehir olduğunu vurguladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının sadece millete güvenerek yola çıktığını ve başarılı olduklarını anlattı. Sunumunda, 1. Dünya Savaşı yıllarından başlayarak, İstanbul ve Anadolu'nun işgalini, Türklere yaşam alanı bırakmamak amacıyla büyük güçlerin planlarını, Milli Mücadele düşüncesini ve askeri zaferleri, ardından gelen Cumhuriyet Devrimlerini ve bu devrimlerin hayata geçirilme süreçlerini belgelere dayanarak detaylı bir şekilde anlattı.

Laik Cumhuriyetin önemine de değinen Sinan Meydan, Türkiye'nin, çevresindeki savaşlar ve çatışmaların yaşandığı bir dünyada bütünlüğünü ve ülke barışını korumasının, Cumhuriyetin temelleri sayesinde mümkün olduğunu vurguladı. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti korumanın ve kuruluş ilkelerine sahip çıkmanın hayati bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

AW059254_02AW059254_03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Toyota patlama sonrası üretime geçiyor!

Toyota patlama sonrası üretime geçiyor!