Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Murat Kurum'un TOKİ açıklamasına Fatih Altaylı'dan sert tepki

Murat Kurum'un TOKİ açıklamasına Fatih Altaylı'dan sert tepki

Bakan Murat Kurum’un TOKİ taksit artış oranını yüzde 24 olarak belirlemesi ve Fatih Altaylı’nın bu duruma tepkisi gündemde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Murat Kurum'un TOKİ açıklamasına Fatih Altaylı'dan sert tepki
KAYNAK: Haber Merkezi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların taksit ödemelerine yönelik yeni bir düzenleme duyuruldu. Kurum, taksit artış oranını yüzde 24 olarak belirlediklerini ve böylece ödemelerde vatandaşlara yüzde 50 oranında katkı sağladıklarını belirtti.

Kurum'un açıklamaları şu şekildeydi:

"TOKİ aylık taksitlerini genellikle memur maaş artışlarına göre düzenliyorduk. Ancak bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Bu değişiklikle vatandaşlarımıza önemli bir katkıda bulunmuş olduk. Hayırlı olsun."

Fatih Altaylı’dan Sert Tepki: “Bakan Halkı Kandırıyor”

Gazeteci Fatih Altaylı, Bakan Kurum’un açıklamalarına sert bir yanıt verdi. YouTube kanalında yaptığı açıklamada, Kurum’un belirlediği oranların gerçeği yansıtmadığını ve halkı yanıltabileceğini öne sürdü. Altaylı, açıklamalarında şunları ifade etti:

"Benim hesabıma göre öyle olmaz. Evet, bir miktar indirim olabilir ama bu yüzde 50'lik bir katkı sağlamaz. Artışın oranında bir düşüş var ancak toplamda bir azalma gözükmüyor. Bakan ya halkı kandırıyor ya da bu konuda yeterli bilgiye sahip değil. Bir mühendis bunu hesaplayamıyorsa, mühendisliğinde sorun vardır."

Altaylı, konuyla ilgili eklediği diğer bir açıklamada ise, Türk halkının sayısal konularda oldukça dikkatli olduğunu belirterek, siyasilerin bu tür konulara dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı:

"Türk halkını para hesapları konusunda kandıramazsınız. Mangır dediğiniz anda halk konuyu net şekilde anlar. Siyasi figürlerin sayısal konularda yanılmaları, kamuoyunda olumsuz bir etki yaratabilir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alex de Souza: "Yeni Sezonda Mücadeleci Bir Takım Kurmayı Hedefliyoruz"

Alex de Souza: "Yeni Sezonda Mücadeleci Bir Takım Kurmayı Hedefliyoruz"