Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Ekrem İmamoğlu Murat Kurum ile ne görüştü?: 'Sayfa sayfa açtık'

Ekrem İmamoğlu Murat Kurum ile ne görüştü?: 'Sayfa sayfa açtık'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Bakan Murat Kurum ile görüştü. İmamoğlu detayları bugün açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ekrem İmamoğlu Murat Kurum ile ne görüştü?: 'Sayfa sayfa açtık'
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor. İmamoğlu, davanın "olmayan bir suç" üzerinden yürütüldüğünü belirterek yargıya güvenmeye devam edeceğini ifade etti. İmamoğlu ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair bilgiler de paylaştı.

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum ile ne konuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile 31 Mart yerel seçimleri sonrası bir görüşme gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede, İmamoğlu ve Kurum'un İstanbul'daki kentsel dönüşüm ve çevre konularında verimli bir sohbet gerçekleştirdikleri ifade edildi. İmamoğlu, "Bakanlarımız bir konuda görüşmek istiyorlarsa, çağırsınlar; görüşelim. Aynı masada çözüm üretme konusunda kararlı kişileriz. Bizim meselemiz millet. İstanbul'un ne yazık ki uzun zamandır aksayan, masada duran hususları var. 2 yıl, 3 yıl hatta 4 yıllık konular vardı. Kendileri pozitif bir yaklaşımda bulundular. Bunların hepsini sayfa sayfa kendilerine açtık. Kentsel dönüşümle ilgili atacağımız adımlar, özel çevre kararnamesi ile beraber bazı kısıtlarımız oluştuğu alanlarda işbirliği yapacağımız alanlar, bu ve buna benzer çevre ile ilgili, atık su ile ilgili çok verimli 1,5 saate yakın güzel bir sohbetimiz oldu." dedi.

İmamoğlu'ndan 'Ahmak Davası' Açıklamaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine 'ahmak' dediği gerekçesiyle açılan dava hakkında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Olmayan bir suç üzerinden yargının mağduru durumundayım. Böyle bir dava olmaz" diyerek, davanın millet için üzücü bir durum olduğunu vurguladı. İmamoğlu, yargıya güvenmek istediğini ve en doğru kararın verileceğini umduğunu belirtti.

İmamoğlu neden Yargılanıyor?

Ekrem İmamoğlu'nun yargılanma süreci, 2019 yılının kasım ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildikten sonra Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde yaptığı konuşma ile ilişkilendiriliyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eyfel Ailesi Eyfel Kulesi'nden Olimpiyat Halkalarının Kaldırılmasını İstedi

Eyfel Ailesi Eyfel Kulesi'nden Olimpiyat Halkalarının Kaldırılmasını İstedi