Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem “Hayvansal gıda krizi baş gösterecek”

“Hayvansal gıda krizi baş gösterecek”

Antalya Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ulusal Süt Konseyi'nin 1 Ekim 2022 tarihinden geçerli olmak üzere kararlaştırdığı çiğ süt fiyatlarında bir değişiklik olmadığı çıkan karardan anlaşılmaktadır. Antalya Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu olarak bu olayı yakından takip etmekteyiz. Önlemler bir an önce alınmazsa ciddi hayvansal gıda krizi ve enflasyonu baş gösterecektir” denildi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Hayvansal gıda krizi baş gösterecek”

Antalya Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Tarım Bakanlığının bu zammın olması gerektiğini söylemesine rağmen Maliye Bakanının gıda enflasyonunu arttırır açıklamasını üzüntüyle karşılanmıştır. Beklenen yeterli fiyat artışının olmaması damızlık hayvan kesimine sebep olacaktır. Zaten ekonomik sıkıntıdan dolayı yetiştirici damızlık hayvanını kestiriyordu. Bu da ette fiyat düşüşüne neden oluyor. Bu fiyat düşüşü bir politik başarı değil tam tersi dişi damızlık hayvanların kesilmesinden kaynaklanmaktadır. Damızlık hayvan kesimi bir an önce durdurulmazsa çok kısa vadede daha ciddi bir gıda krizi ve enflasyonuna sebep olacaktır” denildi.

 

“YETİŞTİRİCİYE CAN SUYU OLUNMALI”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Yönetim olarak süt fiyatının yükselterek üretilecek olan süt mamullerinin de fiyatının artmasına sebep olup enflasyonun körüklenmesini istemeyiz. Onun için devletimizin bir an önce yetiştiriciye can suyu olacak kısa vadede etki edecek çiğ süt desteğinin en az 2 TL'ye çıkarılmasını ve bunun aylık değilse de 3 ayda bir düzenli olarak ödenmesi uzun vadede de  özellikle suni tonlamadan doğacak buzağıya çok özel bir desteğin verilerek hem yetiştiricinin ekonomik olarak rahatlatacak hem de hayvancılıkta ıslahın yeniden başlatılması ve yetiştiricinin daha kaliteli, daha saf ve verimli damızlık elde edilebilmesi için tohumlama yaptırmaya teşvik edilmelidir. Bu önlemler bir an önce alınmazsa yukarıda bahsettiğimiz ciddi hayvansal gıda krizi ve enflasyonu baş gösterecektir.”

Haber Merkezi


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 “TURİZM 12 AYA YAYILMALI”

“TURİZM 12 AYA YAYILMALI”