Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri

Gaziler pes etmiyor

Kepez’in Gaziler Mahallesi’nde Hazine ve 2B arazileri üzerindeki ev, bahçe ve seralarını bölgeye inşa edilmek istenilen sanayi sitesi nedeniyle kaybeden vatandaşların hukuk mücadelesi sürüyor. Antalya Adliyesi’nde süren davada Gaziler Mahalle sakinlerine destek olmak için Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gaziler pes etmiyor


 

Kepez’de Gaziler Mahalle sakinleri, yıllardır kullandıkları üzerinde ev ve seraların yer aldığı arazilere Küçük Sanayi Sitesi yapılacak olması, kira ödemelerine rağmen bilgileri dışında kooperatife alanın tahsis edilmesi, sera ve evlerinin yıkılmasına karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söylediler. CHP’lİ Songül Başkaya’nın Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği döneminde plan tadilatlarına yaptığı itirazlar ve gazetemizin gündeme taşıdığı haberlerle Antalya’da ses getiren Gaziler’in hukuk mücadelesi sürüyor.

HAK KAYBI VAR

Mahalle sakinlerinin hukuk mücadelesine destek vermek amacıyla orada bulunan CHP Milletvekili Rafet Zeybek, “Çiftinin ve üreticinin tüm mağduriyetleri için mücadele vereceğiz. Gaziler Mahallesi sakinleri burada bulunan arazilerde yıllardır seraları ile üretime katkı vermekte ve evleri ile yerleşmiş bulunmaktadır. Kira ödedikleri arazilerin değerini ödeyerek kamudan alma hakkının öncelikle kendilerine verilmesi gerekirken bir kooperatife verilmesi nedeniyle hak kaybına uğramaktadırlar” diye konuştu.

MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

Gaziler Mahallesi sakinlerinin mağduriyeti giderilip adalet yerini bulana kadar konunun takipçisi olacağını aktaran CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, “Duruşma kasım ayına ertelendi, Gaziler Mahallesi sakinlerinin yıllardır süren bu hukuksal direnişine destek vermeye devam edeceğiz. Mağduriyet giderilip adalet yerini bulana kadar konunun takipçisi olacağız” dedi. Hukuk mücadelesi süren davada hakim değişikliği nedeniyle dava 5 Kasım 2018 tarihine ertelendi.  Senem KÖR

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
   İlk zili Böcek çaldı

İlk zili Böcek çaldı