Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kılıçlı yemin' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kılıçlı yemin' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyerek kılıç kaldıran teğmenlerle ilgili, "Bu kendini bilmezler hak ettikleri cezayı alacaklar" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kılıçlı yemin' açıklaması
KAYNAK: AA

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumu, ABD'nin New York kentinde gerçekleşti. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin NATO üyesi olmasına rağmen BRICS üyeliği hakkındaki eleştirilere cevap verdi.

Çeşitli Coğrafyalarla İlişkiler Üzerine

"Her şeyden önce bizim BRICS ve ASEAN üyelikleri, bölgesel ilişkileri değiştirecek bir rol oynayacak. Orta Asya'dan Rusya'ya, Baltık bölgesinden Uzak Doğu'ya, Kıta Avrupası'ndan Amerika'ya kadar geniş bir ilişki ağına sahibiz. Aynı şekilde Türk dünyası ve İslam dünyası ile bağlarımızı koparmamız mümkün değil. BRICS ve ASEAN, ekonomik iş birliklerimizi geliştirmemize olanak tanıyan platformlar. Bunlar, NATO'ya alternatif olarak değil, yanında var olabilir. Soğuk Savaş dönemi geride kaldı, uluslararası ilişkilerin karmaşıklığı bizleri farklı yapılar içinde yer almaya yönlendiriyor." şeklinde konuştu Erdoğan.

Anayasa Değişikliği Konusunda Açıklamalar

Erdoğan, anayasa tartışmalarına ilişkin olarak, "Türkiye'yi çağın gereksinimlerine uygun, özgürlükçü bir anayasa ile geleceğe taşımadan hazırlayamayız. Darbeci zihniyetle anayasamız arasında sorun var. Yeni nesli dünya ile rekabet edecek vizyoner bir anayasa ile yetiştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kılıçlı yemin' açıklaması

Kılıç Meselesi

Kılıç meselesine de değinen Erdoğan, bu konunun birkaç kişinin ortaya koyduğu karmaşa olduğunu belirtti. "Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil." ifadesiyle, bu kişilerin hak ettikleri cezayı alacaklarını söyledi.

"15 Temmuz'dan sonra sivil asker ilişkileri özellikle de silahlı kuvvetlerin demokratik dönüşümü konusunda çok önemli adımlar attınız ama belli ki bir ikinci kademe reform bir ihtiyaçta Ankara'daki son kılıç çatma hadisesinden sonra ortada duruyor gibi. Bu noktada da birtakım tedbirler alacak mısınız?" sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kılıç meselesine gelince, bu mesele birkaç kendini bilmezin ne yazık ki ortaya koyduğu bir karmaşaydı. Şu anda gerek Milli Savunma Üniversitesi, gerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı, gerekse Milli Savunma Bakanımız, müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar ve bu işin içerisindekiler kimlerse bunların hak ettikleri cezayı almasını temin edeceğiz. Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil. Biz bu kendini bilmezlerin at oynattığı meydana ülkemizi kesinlikle bırakamayız. Buna göre de adımımızı atacağız. Savunma Bakanımız ve Savunma Üniversitemizin başındaki hocamızla bir araya geldik, görüşmelerimizi yaptık ve inşallah en kısa zamanda bu işi neticeye ulaştıracağız."

ABD'de başkanlık seçimleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin, "Temennim odur ki gelen gideni aratmasın. F-35 konusunu bizler yalnız Sayın Donald Trump döneminde yaşamadık, hepsi hayal kırıklığı yaşattı. Cumhuriyetçiler de yaşattı, demokratlar da. Şimdi yeni süreçte bunun sürüp sürmeyeceğini göreceğiz." dedi.

Kalıcı Dezenflasyon Süreci

Erdoğan, ekonomiye ilişkin olarak, "Ekonomide artık zor dönemleri geride bırakıyoruz. Uyguladığımız programın başarısını artık bizden çok uluslararası kuruluşlar ortaya koyuyor. Bizim şu an odaklandığımız konu, milletimizi zorlayan enflasyon meselesidir. Enflasyonu dizginlemeye başladık ve kalıcı dezenflasyon sürecini başlattık. Enflasyonda anlık değil, ayakları yere sağlam basan bir gerileme görüyoruz ve bu hızlanarak devam edecek. Vatandaşımız enflasyondaki bu gerilemeyi hissetmeye başladı ve önümüzdeki dönemde daha hızlı bir şekilde bunu görecekler. Fırsatçılarla mücadelemizi de kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Onlara göz açtırmayacağız. Hedeflerimizi tutturduk ve yolumuza disiplinli bir şekilde devam ediyoruz. Üstelik bunları çevremizdeki karışıklıklara ve istikrarsızlık kaynaklarına rağmen başardık. Yola da bu şekilde devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 TYP ile MEB 30 bin temizlik görevlisi başvurusu nasıl yapılır? Şartları neler?

2024 TYP ile MEB 30 bin temizlik görevlisi başvurusu nasıl yapılır? Şartları neler?