Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çiftçilere yaklaşık 3 milyar TL destek ödemesi yapılacak

Çiftçilere yaklaşık 3 milyar TL destek ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bugün yaptığı açıklamada, 2 milyar 900 milyon liralık destek ödemelerinin üreticilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çiftçilere yaklaşık 3 milyar TL destek ödemesi yapılacak
KAYNAK: AA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Kentteki bir hayvan çiftliğini ziyaret eden Bakan Yumaklı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep'in tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

5 Yıllık Hayvancılık Yol Haritası Açıklandı

Bakan Yumaklı, 1 Ocak itibarıyla 5 yıllık bir hayvancılık yol haritası açıkladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Vermiş olduğumuz desteklerimiz devam ediyor. Bugün itibarıyla 2 milyar 900 milyonluk bir destek ödemesi, buzağı desteklemeleri ve diğer desteklemeler başta olmak üzere üreticilerimizin hesabına yatmış olacak. Buradan da üreticilerimize duyurmuş olalım. Hem Gaziantep şehrini ve girişimcimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Kendilerinin bu örnek uygulamalarının ülkemizdeki diğer girişimcilere, diğer üreticilere bir hedef olarak konmasını özellikle diliyorum. Hayvan hastalıklarıyla mücadeleyi çok önemsediğimizin tekraren altını çizmek isterim. 17 Eylül'den itibaren başlayan şap aşılaması 1 ay sürecek ve bu süreçte Türkiye'deki bütün üreticilerimizin hayvanlarını aşılatmalarını özellikle rica ediyorum.”

Tohumda Yüzde 97 Yerlilik Oranı

Şahinbey Belediyesinin düzenlediği gübre ve tohum dağıtım törenine katılan Bakan Yumaklı, tohumculuk sektöründeki yerlilik oranının yüzde 97 olduğunu belirtti. Bakan Yumaklı, dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç eden bir ülke olduğumuzu ifade ederek, bu alandaki doğru bilinen yanlışların artık geride bırakılması gerektiğini vurguladı:

“Türkiye'nin tohumculuk anlamında hiçbir problemi yoktur. Bundan sonraki dönemde millilik oranımızı daha da artırarak, bu konuda dünyadaki pozisyonumuzu ve yerimizi güçlendireceğiz. Gübre konusunda da son 22 yılda 89 milyar liralık destek verdik.”

Gaziantep Belediyelerinden Tarıma Büyük Destek

Gaziantep'teki belediyelerin tarıma verdiği desteklerin önemine değinen Bakan Yumaklı, Bakanlık olarak sağladıkları desteklerin yanı sıra belediyelerin de önemli katkılar sunduğunu söyledi. Belediyelerin fıstık alımında çiftçilere önemli destekler sağladığını belirterek, Türkiye'nin tarımsal üretimiyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Türkiye'nin tarımsal üretimi 2022 sonunda 129 milyon tondu, 2023 yılında bu rakam 139 milyon tona yükseldi. Bunu çok daha ileriye taşımak amacımız. Sorun yaşamamak için üretim planlaması ve sözleşmeli üretim çok önemli. Buzağı destekleri ve bitkisel ürün sigorta destekleri kapsamında 2 milyar 900 milyon liranın üreticilerimizin hesaplarına bugün itibarıyla yatırılacağını buradan duyurmak istiyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Azerbaycan'da Düzenlenen ADEX Fuarı'nda Türk Savunma Sanayi Şov Yaptı

Azerbaycan'da Düzenlenen ADEX Fuarı'nda Türk Savunma Sanayi Şov Yaptı